Vinul zilei: un vin alb cu o expresie modernă, parfumată și fructată. Un Greco care echilibrează foarte bine aromele de piersică, pere, pepene galben și mere cu senzațiile citrice de limetă și coajă de lămâie. Un vin cotat cu 95 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: un vin alb cu o expresie modernă, parfumată și fructată. Un Greco care echilibrează foarte bine aromele de piersică, pere, pepene galben și mere cu senzațiile citrice de limetă și coajă de lămâie. Un vin cotat cu 95 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 nov 2023

Vinul zilei, Greco di Tufo Lapilli 2022, este obținut dintr-unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din Avellino, soi adus în zonă acum 2000 de ani de către greci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parte a grupului Botter, crama Lapilli a fost înființată în 1996, în sud-vestul provinciei Avellino din Italia, continuând și astăzi să fie o afacere de familie de mare succes. Cu podgorii de viță-de-vie în regiuni cu tradiție viticolă în Italia, precum Montefusco, Tufo, Benevento sau Ponte, Lapilli surprinde periodic cu vinuri de cea mai înaltă calitate.

Greco di Tufo Lapilli 2022 este obținut din struguri Greco. Astăzi, acest soi este răspândit în special în zonele Avellino, Benevento, Napoli și Salerno. Greco produce vinuri albe de calitate superioară, cu arome florale și fructate, la care se adaugă tonurile minerale care oferă vinurilor încă și mai multă prospețime.

Lapilli Greco di Tufo 2022 dezvăluie note olfactive care amintesc de fructe cu sâmburi precum caise și piersici, dar se simt și nuanțe de pere, migdale și salvie. Gustul păstrează aromele de fructe bine coapte la care se adaugă o mineralitate echilibrată care oferă vinului o prospețime binevenită. Se recomandă degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alături de carne albă, fructe de mare sau supe de legume.

Diana Pavelescu: “Înființată în 1928, Botter este condusă de a treia generație de negustori de vin. Pe lângă plantațiile proprii, furnizorii au devenit mai mulți în timp și se întind din Abruzzo până în Sicilia, trecând prin Campania și Puglia, cu accent pe calitate și soiuri tradiționale. Acest Greco di Tufo, pe care îl am în pahar, provine din vestul provinciei Avellino. Fiind din 2022 nu a avut timp să treacă prin foarte multe faze tehnologice, a fost fermentat în inox și a stat câteva săptămâni pe drojdia fină pentru a deveni complex și voluptuos, ceea ce s-a și întâmplat. Zona fiind caldă cu climat mediteraneean este responsabilă de gradul de coacere a fructelor pe care le mirosim în vin. Fructe galbene în special, mere, pere și piersici coapte albe care de obicei cresc în vie. Gustativ vinul este echilibrat, cu multă mineralitate, datorată solului calcaros, o aciditate destul de bună și aceleași fructe coapte completate de note de ierburi aromatice, salvie mai ales, dar și de citrice – grapefruit. Un vin potrivit de băut alături de ceva mâncare, mai ales dacă e ceva provenit din apă sărată, dar poate fi și apă dulce.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin