Românii au cumpărat cu 30% mai multe viniete în lunile de vară. Tendința continuă în septembrie. August - cea mai bună lună din istoria SelfPay

Românii au cumpărat cu 30% mai multe viniete în lunile de vară. Tendința continuă în septembrie. August - cea mai bună lună din istoria SelfPay
scris 6 sep 2018

Perioada de vară a adus o creștere cu până la 30% a numărului de viniete vândute prin intermediul terminalelor de plată, față de media altor luni din an. Mai mult, în acest an a fost înregistrat și un avans cu 11% al numărului total al vinietelor vândute în perioada verii față de aceeași perioadă a anului trecut.

Vânzările de roviniete pentru autoturisme de 7 zile au avansat cu peste 13% în lunile de vară, față de aceeași perioadă a anului trecut: 24.600 de viniete pentru 7 zile au fost vândute în luna iunie 2018, comparativ cu 22.000 în luna iunie 2017, și 27.250 în luna iulie 2018, comparativ cu 25.100 în luna iulie 2017, conform unui studiu realizat de SelfPay, jucător pe pieța de terminale de tip self-service.

August 2018 este cea mai bună lună din acest an și din istoria SelfPay, cu peste 45.000 de viniete pentru autoturisme, în comparație cu cele 37.000 vândute în aceeași lună a anului trecut, în creștere cu 22%.

“Perioada vacanțelor se traduce în zona terminalelor de plată prin bugete mai mari pentru serviciile asociate vacanțelor, cum sunt rovinietele și biletele de avion. Creșterea sezonieră se observă și la tipul de produs preferat, respectiv rovinietele valabile pe o perioadă scurtă de timp”, spune Adrian Badea, CEO al SelfPay.

Mohammad Murad, președintele FPTR, anunță că va candida la Primăria Constanța, nemulțumit de economia slabă a orașului CITEȘTE ȘI Mohammad Murad, președintele FPTR, anunță că va candida la Primăria Constanța, nemulțumit de economia slabă a orașului

Aproape 7% din totalul tranzacțiilor înregistrate de terminalele de plată SelfPay au fost în primele 8 luni ale anului 2018 pentru achiziționarea de viniete, spre deosebire de anul 2017, când 6,3% din tranzacții au fost înregistrate pentru viniete. Românii preferă astfel să își achite vinietele la terminalele de plată, eventual o dată cu alte tranzacții efectuate și să evite cozile de la benzinării sau alte locuri de plată.

Numărul de viniete vândute prin intermediul stațiilor de plată SelfPay a ajuns la 361.000 în primele opt luni din 2018, în creștere cu 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Rovinietele pentru autoturisme au cea mai mare pondere în totalul vinietelor comercializate prin stațiile de plată, 257.000, restul de 104.000 fiind viniete pentru transport marfă și microbuze, conform analizei pentru primele opt luni ale anului.

Cele mai vândute viniete sunt pentru autoturisme de 7 zile, 188.000 fiind comercializate prin stațiile de plată SelfPay în primele opt luni ale anului 2018, față de 160.000 în aceeași perioadă a anului trecut. Vinietele de 12 luni sunt pe locul doi în clasamentul celor mai bine vândute roviniete, fiind urmate de cele de 30 de zile, respectiv de 90 de zile.

SelfPay deține 3.000 de stații de plată de tip self-service, amplasate în peste 750 de localități din țară. 

În primăvara acestui an, ZebraPay, companie de tehnologie specializată în furnizarea de soluții de plată de tip self-service, a devenit SelfPay, în urma unui proces de rebranding de 350.000 de euro.

Zebrapay SRL a fost înființată în anul 2009 și este controlată integral de Rescaner Limited (Cipru), conform www.termene.ro. Acționarul majoritar al Rescaner Limited este Lucian Butnaru, potrivit informațiilor prezentate de Adrian Badea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
selfpay
viniete