Romarm-ul are o cifră de afaceri care s-a dublat în 2022 față de anii anteriori, spune ministrul Economiei

Romarm-ul are o cifră de afaceri care s-a dublat în 2022 față de anii anteriori, spune ministrul Economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, afirmă că în anul 2022 cifra de afaceri a Romarm s-a dublat față de anii anteriori. El arată că nu războiul din Ucraina a dus la această dublare, ci ”situația geo-poltiică și necesitatea de asigurare a unor stocuri suplimentare a țărilor NATO”. La Romarm, directorul economic a preluat interimar funcția lui Gabriel Țuțu, anchetat pentru corupție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Florin Spătaru a afirmat, la Prima News, că Romarm, compania națională din industria de apărare și filialele sale, înregistrează ”un volum crescut de vânzări” care este normal în contextul în care România și țările din jur vor să crească nivelul de securitate în actualul context geo-politic.

Grupul francez de apărare Thales, prezent și în România, intenționează să angajeze 12.000 de persoane CITEȘTE ȘI Grupul francez de apărare Thales, prezent și în România, intenționează să angajeze 12.000 de persoane

”Romarm-ul are o cifră de afaceri care s-a dublat în 2022 față de anii anteriori, dar trebuie să țineți cont că nivelul de cifră de afaceri al companiei Romarm în anii anteriori a fost unul relativ scăzut. Deci în acest context, această creștere a cifrei de afaceri vine în mod natural”, a afirmat ministrul Economiei.

El a spus că nu ar fi corectă afirmația că războiul a dublat cifra de afaceri a companiei naționale din industria de apărare, dublarea venind în contextul ”situației geo-politice și necesității de asigurare a unor stocuri de rezervă suplimentare a țărilor NATO și a României”, scrie News.ro.

Florin Spătaru a subliniat, referindu-se la scandalul măștilor și la dosarul deschis de DNA în care fostul director al companiei e acuzat de corupție, că Romarm în acest moment funcționează în mod normal, având un Consiliul de Administrație și un director interimar, care este directorul economic mandatat de CA pentru a deține această funcție. El a spus, întrebat despre posibilitatea schimbării din funcție a lui Gabriel Țuțu, că directorul cercetat de DNA are un contract de mandat care prevede clauze în baza cărora ar fi ”anumite consecințe”. 

”Putem spune că toate funcțiile de conducere ale Romarm-ului sunt asigurate în mod corespunzător de către persoane din cadrul Romarm-ului”, a precizat ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
romarm
florin spataru