Tranzacție - MedLife cumpără din nou, acum prin rețeaua de clinici Anima

Tranzacție - MedLife cumpără din nou, acum prin rețeaua de clinici Anima
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 mar 2022

Furnizorul de servicii medicale Anima, parte a grupului MedLife, cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Centrului Medical Irina, un business din Galați pe piață din 1999, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Anima va prelua un pachet de 70% din acțiuni.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

În 2020, conform celor mai recente dte disponibile, centrul medial a avut afaceri de 3,5 milioane lei și un profit de 342.545 lei, cu aproape 30 de angajați.

Anima este unul dintre cei mai mari furnizori privați de servicii medicale de ambulator, ale cărei baze au fost puse de Ludovic Robert, unul dintre fondatorii A&D Pharma. În 2020 a avut afaceri de 41,1 milioane lei și un profit net de 3,1 milioane lei, cu peste 190 de angajați.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

MedLife a finalizat achiziția rețelei de clinici Anima în luna mai a anului 2017, preluând astfel șase policlinici și un laborator, cu peste 200 de angajați, 

Grupul MedLife a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri consolidată pro-formă de 1.632 milioane lei (332 milioane euro) cu 51.6% mai mare față de anul 2020 și un profit net aproape dublu, în valoare de 123 milioane RON, în creștere cu 93%. Veniturile operaționale s-au ridicat la 1.647 milioane RON, în crestere cu 51.6% față de 2020, în timp ce cheltuielile operaționale au atins 1.460 milioane RON, în creștere cu 49.4%.

La rândul său MedLife a semnat mai multe achiziții, ultima vizând centrele de oncologie Neolife România.

Grupul MedLife își va continua strategia de extindere după ce anul trecut a achiziționat 6 companii: CED Pharma (iunie 2021), Leti Farm (iunie 2021), Monix Pharm (iunie 2021), Pharmachem Distribuție (iulie 2021), ce au fost consolidate. La acestea s-a adăugat în noiembrie anul trecut, Neolife Medical Center. Tot la finalul anului trecut, compania a cumpărat pachetul integral al Spitalului Onco Card din Brașov, achiziție încă supusă analizei Consiliului Concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
anima
medlife
garanti bank