Airbnb va afișa prețul întreg al cazărilor

Airbnb va afișa prețul întreg al cazărilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 dec 2022

În loc să afișeze doar prețul pe o noapte, fără diversele comisioane pe care gazdele le pot cere și care pot crește semnificativ costul final, Airbnb va afișa acum peste tot prețul întreg al rezervării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Airbnb anunță că lansează o facilitate prin care în toate paginile site-ului utilizatorii pot vedea prețul final care ar trebui plătit pentru perioada dorită în cazul în care se decid la o anumită cazare.

Prețul final va include toate comisioanele, inclusiv cele cerute de gazde pentru curățenie. Doar taxele impuse de stat vor fi afișate separat.

TikTok testează un mod orizontal de vizionare CITEȘTE ȘI TikTok testează un mod orizontal de vizionare

Anterior, prețul întreg era afișat doar în pagina cazării. În paginile de căutare apărea prețul pe noapte, iar utilizatorul nu putea ști ce alte comisioane sunt de plătit fără a accesa pagina cazării.

Vechea abordare favoriza o tactică nu tocmai etică din partea gazdelor. Dacă scădeau prețul pe noapte și, în schimb, creșteau comisioanele, aceștia ajungeau să fie afișați mai sus la ordonarea după preț.

Cu prețul întreg afișat în toate paginile site-ului, utilizatorii își pot face o imagine mai corectă despre costuri.

Pentru început, afișarea prețului întreg este o opțiune ce trebuie activată manual de utilizatori. De anul viitor, însă, acesta va fi afișat în mod implicit pentru toată lumea.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
călătorii
cazări
prețuri