Arabia Saudită anunță că va începe să emită vize turistice

Arabia Saudită anunță că va începe să emită vize turistice
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2019

Arabia Saudită a anunțat vineri că va începe să elibereze, pentru prima dată, vize turistice, în cadrul demersurilor de a-și diversifica sursele de venit, în prezent total dependent de petrol, transmit AFP și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Până acum, regatul ultraconservator nu elibera vize decât pentru pelerini musulmani la locurile sfinte, expatriați și, de anul trecut, pentru spectatori la evenimente sportive sau concerte, scrie Agerpres.

Anunțul survine la două săptămâni de la atacurile devastatoare cu drone împotriva mai multor infrastructuri petroliere saudite, imputate de Riad și Washington Iranului și care au zguduit piețele energetice globale.

Dezvoltarea turismului este una din direcțiile principale ale programul de reforme 'Vision 2030' al prințului moștenitor Mohammed bin Salman, care își propune să pregătească cea mai mare economie arabă pentru o eră post-petrolieră.

Guvernul speră că turismul va atrage 100 milioane de vizitatori interni și externi și va ajunge să reprezinte 10% din PIB la orizontul lui 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
viza arabia saudita
turism