Atacurile teroriste au avut un impact de 750 de milioane de euro asupra turismului din Paris

Atacurile teroriste au avut un impact de 750 de milioane de euro asupra turismului din Paris
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2016

Atacurile islamiste, grevele și inundațiile i-au ținut departe pe turiști de capitala franceză, în primele șase luni ale acestui an, industria turismului din regiunea Parisului pierzând venituri în valoare de 750 de milioane de euro, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Este timpul să realizăm că turismul traversează un dezastru. Nu mai este timp pentru campanii de comunicare, trebuie să stabilim un plan de susținere”, a declarat Frederic Valletoux, director al comisiei pentru turism a regiunii Paris.

Valletoux a spus că sunt necesare investiții masive pentru a proteja locurile de muncă din sector, el cerând ministrului de Externe Jean-Marc Ayrault să se întâlnească urgent cu oficiali din turismul local, scrie News.ro.

Circa 500.000 de oameni din Ile-de-France lucrează în turism, care este cel mai mare sector economic din regiune.

Franța, care vrea să își relanseze economia, depinde în mare măsură de turism, care generează peste 7% din PIB-ul țării și peste 13% din cel al regiunii Ile-de-France, care include Parisul, cel mai vizitat oraș din lume.

Băncile au depus peste 150 de sesizări la CCR privind darea în plată; cele mai multe aparțin Raiffeisen și Bancpost CITEȘTE ȘI Băncile au depus peste 150 de sesizări la CCR privind darea în plată; cele mai multe aparțin Raiffeisen și Bancpost

Sectorul turismului a avut de suferit de la atacul armat al unor susținători ai Statului Islamic din toamna anului trecut, când 130 de oameni au fost uciși. O nouă lovitură a venit în luna iulie a acestui an, când un bărbat înarmat a intrat cu un camion în mulțimea care sărbătorea Ziua Bastiliei, la Nisa.

Două săptămâni mai târziu, doi bărbați au ucis un preot într-un orășel din Normandia.

La toate acestea s-au adăugat grevele legate de reforma legislației muncii și inundațiile care au avut loc în iunie.

În primul semestru, înnoptările în hoteluri au scăzut cu 8,5% în regiunea Paris-Ile de-France, din care un declin de 11,5% în cazul turiștilor străini și de 4,8% în cazul francezilor.

Franța este cea mai vizitată țară din lume, cu aproape 85 de milioane de turiști străini anul trecut, dintre care 16 milioane în Paris.

Activitățile slabe în Franța au contribuit la scăderea profitului operațional al grupului francez AccorHotels în primul semestru.

Air France-KLM anticipeză la rândul său declinul veniturilor în iulie și august, parțial din cauza situației din Franța.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
turism
atacuri teroriste