Atenționare de călătorie transmisă de MAE - Prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere în Danemarca, până la 11 mai 2019

Atenționare de călătorie transmisă de MAE - Prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere în Danemarca, până la 11 mai 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2018

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei cu privire la decizia de prelungire a efectuării controalelor la frontiera danezo-germană, până la data de 11 mai 2019.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit MAE, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) și terestre (rutiere și feroviare) dinspre Germania în Danemarca, trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerința este obligatorie și pentru persoanele care tranzitează Danemarca către Suedia, scrie News.ro.

Autoritățile de la Copenhaga avertizează și asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim și rutier (autobuze), din cauza verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

Legea turismului, finalizată: reglementări pentru autoritățile în domeniu, prevederi privind construcțiile în stațiuni și pe plaje, dar și un sistem de evaluare a veniturilor din turism CITEȘTE ȘI Legea turismului, finalizată: reglementări pentru autoritățile în domeniu, prevederi privind construcțiile în stațiuni și pe plaje, dar și un sistem de evaluare a veniturilor din turism

”Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. În aceste condiții, se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei în Danemarca, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională)”, transmite MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul afacerilor externe
mae
danemarca