Șeful Airbnb: Călătoriile nu vor mai reveni niciodată la cum erau înainte de pandemia de coronavirus

Șeful Airbnb: Călătoriile nu vor mai reveni niciodată la cum erau înainte de pandemia de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2021

Directorul general al Airbnb, Brian Chesky, a declarat, joi, că oamenii nu vor mai reveni niciodată la stilul de a călători anterior pandemiei de coronavirus, urmând să caute mii de orașe mai mici și să petreacă mai mult timp cu prietenii și familia, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Turismul tradițional și vizitarea unor destinații globale de top vor fi diminuate semnificativ, călătorii urmând să fie atrași de comunitățile mai mici și să zboare mai puțin pentru întâlniri de afaceri, scrie News.ro.

Airbnb a fost afectată de pandemia de Covid-19 la începutul anului 2020, afacerile de închiriere a spațiilor de cazare scăzând cu 80% pe parcursul a opt săptămâni.

Tranzacție finalizată - Google preia Fitbit, care are în București cel mai mare birou R&D din afara SUA. Tranzacție de peste 2 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată - Google preia Fitbit, care are în București cel mai mare birou R&D din afara SUA. Tranzacție de peste 2 miliarde dolari

După relaxarea măsurilor de carantină, călătorii au optat pentru cazarea în locuințe, în loc de hoteluri, ajutând Airbnb să obțină un profit surprinzător în trimestrul al treilea. Compania din San Francisco a beneficiat și de pe urma interesului pentru închirierea de locuințe în afara marilor orașe.

Airbnb s-a listat la bursă în decembrie, prețul acțiunilor sale crescând de peste două ori la debutul pe bursă.

Joi, acțiunile Airbnb au crescut cu peste 10%, la un maxim record de 187,42 dolari pe unitate.

Platforma de închirieri a anulat rezervările din zona Washington D.C. pentru inaugurarea președintelui ales Joe Biden de miercurea viitoare, după ce autoritățile au avertizat să eixstă riscul venirii unor miliții înarmate.

Chesky a vorbit, la conferința Reuters Next, despre o demonstrație a susținătorilor supremației albe din Charlottesville, Virginia, el spunând că nu vrea ca platforma să faciliteze prezența unor oameni care călătoresc pentru a comite acte de violență în comunități.

Airbnb a luat decizia de anulare a rezervărilor după ce s-a consultat cu oficiali locali și federali și după ce un număr de gazde s-au îngrijorat și au cerut anularea rezervărilor.

Cu toate acestea, lanțuri hoteliere majore, între care Hilton Worldwide Holdings și Marriott International, au anunțat că păstrează rezervările existente.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
calatorii
turism