Două zboruri pe săptămână spre Antalya de la Arad, lansate de agenții de turism

Două zboruri pe săptămână spre Antalya de la Arad, lansate de agenții de turism
scris 6 iun 2017

Două mari agenții de turism au lansat, marți, zboruri directe de la Arad spre Antalya, care vor avea loc de două ori pe săptămână, la prima cursă fiind îmbarcați aproximativ 90 de turiști din vestul țării și din Ungaria.

După doi ani în care aeroportul din Arad nu a mai avut curse regulate, doi operatori în turism au lansat, marți, zboruri de două ori pe săptămână spre Antalya. Acestea vor fi operate de Christian Tour și Prestige Tours Internațional, iar plecările au loc în fiecare marți (ora 12,45) și vineri (ora 17,30), scrie News.ro.

Directorul bazei aeriene, Dan Bălăcel, a declarat că cele două contracte semnate cu agențiile de turism sunt valabile până la mijlocul lunii septembrie, respectiv în sezonul estival.

La primul zbor spre Antalya s-au îmbarcat aproximativ 90 de turiști din vestul țării și din Ungaria.

Sudul României, de-a lungul Dunării, începe să devină noul pol al pensiunilor CITEȘTE ȘI Sudul României, de-a lungul Dunării, începe să devină noul pol al pensiunilor

”E o zonă pe care am vrut să o vizităm de mulți ani, însă acum ne-am decis, pentru că am aflat că avem cursă aeriană directă aproape de noi. Am cumpărat un sejur de o săptămână”, a declarat un bărbat din Deva, însoțit de familie.

Lansarea zborurilor spre Antalya a fost anunțată în luna decembrie, însă la acea dată doar o agenție de turism urma să asigure o cursă pe săptămână, respectiv Prestige Tours Internațional.

Reprezentanții agenției spuneau la vremea respectivă că zborurile vor fi operate în parteneriat cu compania aeriană turcă Atlasglobal, fiind folosită o aeronavă Airbus A321 cu o capacitate de 216 de locuri.

„Anul trecut am observat o cerere mare pentru pachetele turistice pe destinația Antalya, cu plecare din zona de vest a țării. Ne adresăm unei arii geografice care include și estul Ungariei. Am conceput pentru 2017 pachete turistice cu zbor charter, având punct de pornire Aeroportul International Arad. Astfel, o vacanță în Antalya cu avionul poate costa cât o vacanță cu autocarul în Grecia sau Bulgaria, însă cu servicii net superioare”, declarase Elena Anghel, director Prestige Tours.

Omul de afaceri turc Mustafa Kadiroglu, proprietarul Calypso Tours, care a cumpărat și turoperatorul Prestige Tours în primăvara anului 2016, a declarat la Arad, în decembrie, că oferta se adresează unui număr de un milion de persoane din regiune care pleacă în vacanțe prin agenții de turism.

”Avem în plan chiar o creștere din 2018, când vrem să lansăm zboruri de la Arad în Spania și Grecia. Trebuie spus că ce oferim noi în plus față de zborurile obișnuite charter este categoria business class, disponibilă pasagerilor care achiționează pachete de lux turistice în Antalya”, spunea Mustafa Kadiroglu.

Prețurile anunțate pentru Antalya încep de la 363 euro/persoană, cu toate serviciile și taxele incluse, respectiv transport cu avion, șapte nopți de cazare și masă la hotel, transfer aeroport-hotel-aeroport, asigurare medicală și Storno precum și asistență turistică în limba română.

Aeroportul Arad nu a mai avut curse regulate din primăvara anului 2015, când Wizz Air s-a retras, compania operând până atunci pe ruta Arad - Milano (Bergamo). Ulterior, și operatorul de curse cargo DHL a renunțat la zborurile de pe pista locală.

Aeroportul deține o aerogară modernă, finalizată în primăvara anului 2016, când a fost inaugurat un terminal nou, pentru plecări, care a costat aproape două milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
antalya
arad
zbor avion