Faleza Mangalia - Saturn va fi modernizată, valoarea investiției fiind de 23 de milioane de lei

Faleza Mangalia - Saturn va fi modernizată, valoarea investiției fiind de 23 de milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2019

Faleza Mangalia - Saturn va fi modernizată cu fonduri europene, valoarea investiției fiind de aproximativ 23 de milioane de lei. Proiectul prevede refacerea zonei pietonale și a iluminatului public, dar și amenajarea unui spațiu verde.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, primarul municipiului, Cristian Radu, a semnat, miercuri, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud - Est (Brăila), contractul cu finanțare europeană destinată modernizării falezei Mangalia-Saturn, scrie News.ro.

Proiectul denumit "Lucrări de amenajare și modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului" are o valoare totală de aproximativ 23 de milioane de lei și este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7. Proiectul vizează reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanță de doi kilometri, prin refacerea integrală a zonei pietonale și a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spațiu verde și vor fi create alei de acces, a precizat sursa citată.

Remus Vișan pleacă de la Christian Tour și va conduce o nouă companie CITEȘTE ȘI Remus Vișan pleacă de la Christian Tour și va conduce o nouă companie

Toate zonele care au diferențe de nivel și sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces și rampe pentru persoane cu dizabilități, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin.

"Pentru revitalizarea stațiunilor turistice din sudul litoralului, administrația publică locală a conceput un program de reabilitare a acestora, astfel încât toate stațiunile Mangaliei să fie cât mai atractive pentru primirea turiștilor. În urmă cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleză a orașului, iar acum, acest proiect vine în completarea investițiilor realizate de municipalitate pentru ca stațiunile noastre să devină destinațiile de vacanță preferate în rândul turiștilor români și străini”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

În prezent, Primăria Mangalia are în implementare alte proiecte europene care vizează reabilitarea infrastructurii turistice. Unul dintre acestea se referă la dezvoltarea turistică în stațiunea Saturn, dar și cel de modernizare a stațiunii Neptun-Olimp, aflat în faza precontractării. De la începutul acestui an, au fost semnate alte două proiecte cu fonduri UE privind reabilitarea unei biserici din oraș-monument istoric, respectiv cel de modernizare a centrului vechi din Mangalia, realizat printr-un program transfrontalier româno-bulgar. În curând, urmează să fie semnat contractul de reabilitare a tramei stradale, pe aproximativ 20 de străzi din municipiul Mangalia, în parteneriat cu Primăria Balcik, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
faleza mangalia - saturn
plaja