Falimentul Thomas Cook: Cele 555 de agenții vor fi cumpărate de o companie rivală

Falimentul Thomas Cook: Cele 555 de agenții vor fi cumpărate de o companie rivală
scris 9 oct 2019

Toate cele 555 de agenției de turism Thomas Cook, intrată în faliment în luna septembrie, vor putea fi cumpărate de agenția independentă de turism Hays Travel.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Această achiziție ar putea salva 2.500 de locuri de muncă, potrivit BBC. Hays, cu sediul în orașul britanic Sunderland, ar avea în plan redeschiderea rapidă agențiilor, sub propriul brand, scrie News.ro.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu vrea să investească banii din vânzarea către Dertour în rent-a-car și în hotelărie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu vrea să investească banii din vânzarea către Dertour în rent-a-car și în hotelărie

Hays a oferit deja locuri de muncă pentru 600 dintre angajații Thomas Cook și are în plan să mai facă angajări, pe fondul unei extinderi rapide. Această achiziție este una foarte importantă pentru Hays, în contextul în care agenția are, în prezent, circa 190 de unități în Marea Britanie.

Agenția are circa 1900 de angajați, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 379 milioane lire sterline (422 milioane euro) și un profit de 10 milioane lire sterline (11,1 milioane euro).

Aproximativ 600.000 de turiști au rămas blocați, la finalul lunii septembrie, în urma falimentului Thomas Cook, cel mai vechi operator de călătorii din lume, care a dus la declanșarea celei mai mari operațiuni de repatriere pe timp de pace din istoria Marii Britanii.

Unii analiști au atras atenția că Thomas Cook a avut dificultăți de adaptare la schimbările pieței, parțial din cauza unor datorii de 2,1 miliarde de dolari, acumulate printr-o serie de tranzacții nereușite. Compania a fost nevoită să vândă trei milioane de vacanțe pe an numai pentru a acoperi plata dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
faliment
thomas cook