Marea Britanie a finalizat repatrierea turiștilor afectați de falimentul Thomas Cook

Marea Britanie a finalizat repatrierea turiștilor afectați de falimentul Thomas Cook
scris 7 oct 2019

Autoritățile britanice au anunțat luni că au finalizat operațiunea, fără precedent, de repatriere a aproximativ 140.000 de turiști, la două săptămâni după falimentul surprinzător al touroperatorului Thomas Cook, informează AFP.

Autoritatea aeronautică civilă din Marea Britanie (CAA) a informat într-un comunicat că această operațiune, botezată 'Matterhorn', cea mai importantă operațiune de repatriere de după cel de al doilea război mondial, se va încheia în scurt timp odată cu aterizarea pe aeroportul din Manchester (nord) a unui avion plecat din Orlando (SUA) cu 392 de pasageri la bord, scrie Agerpres.

Tranzacție finalizată: Eurolines România vinde către germanii de la Dertour toate activitățile de turism - agenții, incoming și turoperare CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată: Eurolines România vinde către germanii de la Dertour toate activitățile de turism - agenții, incoming și turoperare

În total, un număr de 150 de avioane au efectuat 746 de zboruri și au permis repatrierea a aproximativ 140.000 de persoane de la debutul operațiunii 'Matterhorn', în data de 23 septembrie, la câteva ore după ce touroperatorul Thomas Cook și-a anunțat falimentul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
thomas cook
turisti