FOTO Plajele sălbatice Rezervația Biosferei Delta Dunării, luate cu asalt de turiști

FOTO Plajele sălbatice Rezervația Biosferei Delta Dunării, luate cu asalt de turiști
scris 29 iun 2020

Administrația Rezervația Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță că, la finalul săptămânii, plajele sălbatice au fost luate cu asalt de turiști, fiind, zilnic, 8.000 de persoane cu 3.000 de mașini pe plaja Vadu. Din păcate, sute de turiști nu au respectat regulile într-o rezervație naturală, au călcat cu mașinile și rulotele vegetația și au campat pe plajă, fiind aplicate amenzi.

”Weekend pe plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării! În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turiști. Astfel, pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turiști cu 3.000 de mașini, pe plaja Corbu, 1.700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini. Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi”, anunță, luni, ARBDD.

Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației pe litoral și la munte CITEȘTE ȘI Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației pe litoral și la munte

Zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial.

”Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare”, a mai transmis organizația.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
delta dunarii