Hotelul Mercure de la Timișoara va depăși 6 milioane euro. Antreprenorul Ionuț Iakub, care construiește apartamente în România și Austria, intră pe piața hotelieră

Hotelul Mercure de la Timișoara va depăși 6 milioane euro. Antreprenorul Ionuț Iakub, care construiește apartamente în România și Austria, intră pe piața hotelieră
scris 5 oct 2018

Ionuț Iakub, un om de afaceri care construiește vile și apartamente în România și Austria, intră pe piața hotelieră și aduce brandul Mercure în Timișoara, simulat de cererea mare de locuri de cazare pentru acest oraș. Hotelul, a cărui construcție a fost anunțată zilele trecute de lanțul Orbis, va necesita o investiție de peste 6 milioane de euro, iar managementul va fi asigurat de firma Hotel Biz, deținută de Lucian Marinescu.

Construcția hotelului, care va avea 60 de camere, este începută anul trecut, iar structura e deja finalizată. Hotelul va fi amplasat central în Timișoara și va fi finalizat în luna mai anul viitor. Va avea săli de conferință, restaurant, bar și va fi clasificat la patru stele.

Proprietarul hotelului, Ionuț Iakub, intră astfel pe piața de turism, după investiții în construcții și dezvoltări imobiliare în România și Austria, unde a ridicat apartamente și vile. "Mi se pare foarte oportun un nou hotel pentru Timișoara la ora actuală. Va fi capitală culturală europeană, cererea e destul de mare și e un oraș în creștere pe tot ce înseamnă nivel de business", spune Iakub pentru Profit.ro.

EXCLUSIV Frații Cristescu, proprietarii uzinei și ai parcului industrial Faur București, au semnat cu Ibis pentru primul lor hotel de lanț internațional CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Cristescu, proprietarii uzinei și ai parcului industrial Faur București, au semnat cu Ibis pentru primul lor hotel de lanț internațional

În baza unui contract de management semnat cu Hotel Biz, firma de consultanță și management hotelier deținută de Lucian Marinescu va organiza și derula activitatea din hotel în toate aspectele ei, adică operațional, comercial și administrativ, în numele proprietarului.

"Timișoara e o piață dinamică, în creștere, unde mai este loc de hoteluri. Este un oraș care are istorie și are ce arăta și, în ultimii ani, au început să vină și turiști de leisure. Cu un management profesionist, o astfel de investiție se poate recupera în 7-8 ani", a afirmat Marinescu.

Grupul hotelier Orbis este cel mai mare lanț de hoteluri din Polonia și Europa Centrală și de Est. Orbis deține 129 de hoteluri și este singurul licențiator pentru toate brandurile AccorHotels în 16 țări: Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Grupul are în total 21.000 camere. Hotelurile operează sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles și ibis budget.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercure
hotel
timisoara