Hotelurile de la munte sunt ocupate doar pe jumătate, de 1 Decembrie, după ce anul trecut erau pline. De teama COVID-19, mulți turiști merg doar pentru o zi - pleacă dimineața de acasă și se întorc seara

Hotelurile de la munte sunt ocupate doar pe jumătate, de 1 Decembrie, după ce anul trecut erau pline. De teama COVID-19, mulți turiști merg doar pentru o zi - pleacă dimineața de acasă și se întorc seara
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 1 dec 2020

Pandemia a mușcat puternic și din încasările hotelierilor în minivacanța de 1 Decembrie, unitățile de la munte, pline cu turiști anul trecut, fiind ocupate acum doar la jumătate din capacitate, spune pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Gradul de ocupare a hotelurilor de la munte este mai bun decât cu un weekend în urmă, când era de doar 10-20%, dar mult mai mic decât anul trecut, de 1 Decembrie, când se apropia de 100%", spune Răducan.

El estimează că, în această minivacanță, hotelurile din stațiunile montane sunt ocupate doar în proporție de 50-60%.

Într-o situație aparte sunt hotelurile balneare, afirmă Răducan, dintre care unele sunt închise, iar altele, chiar dacă sunt deschise, sunt ocupate într-o proporție foarte mică, deoarece multe persoane veneau pentru băi la saună și la piscină. Cele mai căutate stațiuni sunt cele de pe Valea Prahovei. 

Calcule sumbre: Industria HoReCa va pierde 3 miliarde euro. Hoteluri la vânzare, închise sau în faliment. Lucrurile vor intra pe făgașul \ CITEȘTE ȘI Calcule sumbre: Industria HoReCa va pierde 3 miliarde euro. Hoteluri la vânzare, închise sau în faliment. Lucrurile vor intra pe făgașul "scapă cine poate!"

"Mulți stau acasă de teamă să nu se infecteze cu Covid. Alții merg doar pentru o zi - pleacă dimineața de acasă și se întorc seara, fără să se cazeze, și asta este explicația că în fiecare dintre aceste zile drumurile spre și dinspre munte sunt aglomerate", explică Răducan.

El crede că dacă n-ar fi fost restricțiile de călătorie impuse de diverse țări, foarte mulți români ar fi plecat în destinații externe în această minivacanță. "Acum nu pleacă aproape nimeni în afara țării", adaugă acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
munte
turisti
1 decembrie