India va restricționa accesul publicului în Taj Mahal

India va restricționa accesul publicului în Taj Mahal
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2018

India va limita numărul de vizitatori autorizați în Taj Mahal cu scopul de a conserva mai bine cel mai celebru monument al său, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Situat aproape de Agra, la 200 de kilometri sud de orașul New Delhi, Taj Mahal, pe care indienii l-au supranumit "monumentul dragostei", este admirat în fiecare an de milioane de turiști și este o etapă inevitabilă pentru demnitarii străini, scrie News.ro.

Democratizarea turismului în interiorul Indiei contribuie la o creștere a frecventării sitului, care pune presiune pe fundațiile sale.

VIDEO Sătul să aștepte, un pasager al unui avion Ryanair a ieșit pe aripa aeronavei. Pilotul - siderat CITEȘTE ȘI VIDEO Sătul să aștepte, un pasager al unui avion Ryanair a ieșit pe aripa aeronavei. Pilotul - siderat

Construit între 1631 și 1648 de împăratul Shah Jahan în memoria soției sale preferate Mumtaz Mahal, mausoleul din marmură albă cu pietre prețioase a suferit renovări de fațadă pentru a împiedica îngălbenirea din cauza poluării aerului.

În medie, între 10.000 și 15.000 de persoane vizitează în fiecare zi Taj Mahal. Dar această cifră o poate atinge pe cea de 70.000 de vizitatori din weekend.

Autoritățile au anunțat miercuri că un maximum de 40.000 de persoane vor fi autorizate de acum să intre în fiecare zi.

"Trebuie să asigurăm securitatea monumentului ca și a vizitatorilor. Gestionarea mulțimilor este pe cale să devină o provocare pentru noi", a declarat pentru AFP un responsabil al agenției arheologice indiene, Archeological Survey of India (ASI).

Restricția nu-i va include pe turiștii străini, care plătesc 1.000 de rupii (13 euro), ci doar pe cetățenii indieni, care plătesc un bilet de intrare de 40 de rupii. Aceștia vor putea să viziteze situl dacă achită 1.000 de rupii.

Aproape 6,5 milioane de persoane au vizitat Taj Mahal în 2016, potrivit guvernului indian. 

viewscnt
Afla mai multe despre
india
taj mahal