LISTA centrelor la care turiștii care doresc să meargă în Grecia se pot testa pentru COVID-19

LISTA centrelor la care turiștii care doresc să meargă în Grecia se pot testa pentru COVID-19
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 12 iul 2020

Ministerul Sănătății a făcut publică duminică lista centrelor la care turiștii care doresc să meargă în Grecia se pot testa pentru COVID-19, pentru a se conforma condițiilor impuse de autoritățile de la Atena celor care intră prin punctul de frontieră Promachonas, de la granița bulgaro-elenă, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătății a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele și numerele de telefon ale acestora”, a transmis MS.

Lista celor 113 centre poate fi consultată aici.

Începând de miercuri, 16 iulie, ora 6:00, turiștii care intră în Grecia pe la Promachonas sunt obligați să prezinte la sosire resultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu 72 de ore înaintea intrări în Grecia.

Turiștii vor trebui să aibă un test de laborator RT-PCR, pe baza  unor probe orofaringiene sau nazofaringiene.

Certificatul va trebui să fie scris în limba engleză și să conțină numele și datele de identitate ale turistului.

Bill Gates cere ca medicamentele și un eventual vaccin pentru Covid-19 să meargă în țările și la oamenii care au cel mai mult nevoie, nu la cei care oferă mai mult CITEȘTE ȘI Bill Gates cere ca medicamentele și un eventual vaccin pentru Covid-19 să meargă în țările și la oamenii care au cel mai mult nevoie, nu la cei care oferă mai mult

Laboratoarele care fac testul trebuie să fie: laboratoare naționale de referință, laboratoare naționale de sănătate publică sau laboratoare private acreditate de autoritățile naționale cu atribuții de acreditare, nu în mod specific pentru COVID-19.

Certificatele care nu conțin aceste date nu vor fi acceptate. Autoritățile de la Atena subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene.

De asemenea, cei care vin în Grecia în scopuri turistice vor trebui să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) și pot fi testați aleatoriu la intrarea în Grecia.

Pentru ca toate aceste modificări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil până marți la ora 00:01. Cei care deja au completat formularele vor putea trece prin punctul de frontieră Promachonas, dar cei care nu îl au, vor trebui să-și amîne călătoria pentru miercuri, 15 iulie, conform https://travel.gov.gr/#/

viewscnt
Afla mai multe despre
covid
teste
grecia