Ministerul Turismului va analiza situația concesionărilor de apă termală din Băile Herculane

Ministerul Turismului va analiza situația concesionărilor de apă termală din Băile Herculane
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2017

Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a anunțat vineri că va analiza situația din Băile Herculane privind problema accesului la apă termală a tuturor proprietarilor de hoteluri și pensiuni din stațiune, ”determinată de existența unui contract de concesiune a acestei resurse în favoarea unui întreprinzător privat care practică prețuri de furnizare exorbitante”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul face referire la SC Hercules, unde acționar este firma Argirom - intrată în insolvență -, controlată de omul de afaceri Iosif Armaș, scrie News.ro

Fostul deputat PSD Iosif Armaș a fost anul trecut pus sub acuzare pentru delapidare și bancrută frauduloasă într-un dosar privind devalizarea stațiunii Băile Herculane.

”Referitor la problema accesului la apă termală a tuturor proprietarilor de hoteluri și pensiuni din Băile Herculane, determinată de existența unui contract de concesiune a acestei resurse în favoarea unui întreprinzător privat care practică prețuri de furnizare exorbitante, ministrul Mircea-Titus Dobre a anunțat că va analiza situația cu instituțiile abilitate în acest domeniu, pentru a clarifica situația juridică a acestei resurse naturale”, arată Ministerul Turismului, într-un comunicat.

Ministrul Turismului s-a aflat, timp de două zile, într-o vizită de lucru în județul Caraș-Severin, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale, parlamentari și peste 30 de operatori economici din domeniul turismului, proprietari de complexuri hoteliere și pensiuni din Băile Herculane.

Două dintre problemele majore care i-au fost prezentate ministrului Turismului la această întâlnire fac referire la situația clădirilor de patrimoniu din Băile Herculane și cea a accesului companiilor la apa termală faimoase în lume.

EXCLUSIV Birourile externe de turism ale României vor fi desființate, ministrul este atacat dur de industrie pentru că lasă România fără promovare externă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Birourile externe de turism ale României vor fi desființate, ministrul este atacat dur de industrie pentru că lasă România fără promovare externă

”Inițial, aflasem de la București că situația acestei stațiuni de interes național este una dezastruoasă. Ei bine, am constatat aici că lucrurile nu stau chiar așa. E o stațiune vie. Și pentru asta trebuie să mulțumim investitorilor privați care au îndrăznit să-și devolte o afacere în Băile Herculane”, a declarat Dobre.

În privința clădirilor de patrimoniu, care trebuie să intre într-un amplu proces de reabilitare, imposibil la acest moment din cauza litigiilor privind dreptul de proprietate, ministrul Mircea-Titus Dobre a promis că va discuta problema cu Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, ”întrucât consideră esențială dezvoltarea unor segmente de nișă ale turismului, cum e cel cultural, în completarea celui de tip balneo sau spa și nu e firesc să nu fie folosite la capacitate maximă resursele existente și patrimoniul arhitectural inestimabil din stațiune”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul turismului
mircea-titus dobre
baile herculane