Ministrul Economiei: Ne gândim la un pachet de sprijin al hotelierilor români. Ne dorim terase deschise după 15 mai

Ministrul Economiei: Ne gândim la un pachet de sprijin al hotelierilor români. Ne dorim terase deschise după 15 mai
scris 28 apr 2020

Hotelierii români ar putea beneficia de un pachet de sprijin din partea statului, a anunțat luni seara ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Pe zona de turism lucrurile trebuie privite din două perspective. O perspectivă a agențiilor de turism și a turiștilor care au plătit avansuri și care, în momentul de față, din diverse motive nu se mai pot duce în aceste vacanțe. Agențiile au plătit acei bani către hotelierii din afară și către alte agenții din afara României. Am dorit să avem o radiografie exactă, să vedem câți turiști români au plătit avansuri la aceste agenții iar acele agenții, dacă au fost de bună credință, și la rândul lor au plătit acele avansuri către hotelieri și agenții din afara României. Dorim să știm valoarea acestor sume care au fost tranzacționate. Dorim să ne implicăm ca stat în recuperarea sau reprogramarea vacanțelor turiștilor români. Altă parte a industriei turismului sunt hotelurile care au turiștii lor de sine stătători și care trebuie ajutați separat. Sunt convins că hotelierii români își vor reveni mult mai repede. Ei știu ce au de făcut. Ne gândim la un pachet de sprijin al hotelierilor români", a anunțat ministrul Economiei Realitatea Plus.

Anunț - ce se întâmplă cu cei care au cumpărat deja bilete la Untold și Neversea CITEȘTE ȘI Anunț - ce se întâmplă cu cei care au cumpărat deja bilete la Untold și Neversea

 Oficialii din turism intenționează să discute cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății pentru a vedea dacă, după data de 15 mai, este posibil să se deschidă terasele în România, scrie Agerpres.

"Ne dorim ca, după 15 mai, dar numai într-o discuție cu Ministerul Sănătății, să putem avea cel puțin terase deschise în România. Cred că fiecare dintre noi își dorește să iasă la o terasă, să bea o cafea, să se uite la natură, dar asta va trebui să discutăm cu Ministerul Sănătății să vedem dacă este posibil acest lucru. Vor trebui respectate anumite norme. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
virgil popescu