Ministrul Economiei: Se caută o soluție legislativă care să asigure mai bine turistul român

Ministrul Economiei: Se caută o soluție legislativă care să asigure mai bine turistul român
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Una dintre nemulțumirile reprezentanților agențiilor de turism este că, în zona produselor de asigurare pentru turism, nu este competiție suficientă și, de aceea, costurile sunt mari în România, a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Una dintre reclamațiile, cu ghilimele de rigoare, pe care le-au avut cei din Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) este că, în zona produselor de asigurare pentru turism, nu este competiție suficientă și, de aceea, costurile sunt mari în România. Vom continua discuțiile împreună cu ANAT. Eu cred că putem găsi o soluție bună, împreună cu reprezentanții europeni ai patronatelor din domeniu, împreună cu ANAT, să avem o soluție legislativă care să asigure mai bine turistul român", a menționat Ștefan-Radu Oprea, prezent la un seminar organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

Albania se transformă într-un paradis turistic al Balcanilor CITEȘTE ȘI Albania se transformă într-un paradis turistic al Balcanilor

În opinia sa, implicarea mai multor instituții care reglementează piața, care au acest rol, poate fi "un lucru benefic", scrie Agerpres.

"Ceea ce cred că trebuie să facem în România este ca sistemul de asigurări să funcționeze mai bine, pentru că este firesc ca, într-o astfel de afacere, să existe asigurare și reasigurare, astfel încât riscurile să poată fi preluate de mai mulți. Acesta este unul dintre subiectele pe care le-am discutat. Propunerea mea a fost ca la următoarea discuție să invităm și ASF-ul (Autoritatea de Supraveghere Financiară, n.r.) sau firmele de asigurare pentru a vedea cum poate fi crescută concurența firmelor de asigurare pentru un astfel de produs", a mai spus ministrul.

Necesitatea creării fondurilor de garantare pentru bilete de avion, pachete de servicii de călătorie și servicii de călătorie asociate este una dintre temele abordate de actori din industria turismului, în cadrul unui seminar organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

Actul normativ pentru înființarea fondurilor de garantare a biletelor de avion și pachetelor de servicii de călătorie ar putea fi pe masa Guvernului în septembrie, a declarat Alin Burcea, președintele ANAT. Potrivit acestuia, banii vor fi colectați într-un cont, agențiile urmând să contribuie cu o anumită sumă, "care va fi la dispoziție, în cazul în care sunt probleme".

Lipsa angajaților calificați creează probleme proprietarilor de pensiuni din Clisura Dunării. Sunt căutați elevi care vor să lucreze pe perioada vacanței și străini CITEȘTE ȘI Lipsa angajaților calificați creează probleme proprietarilor de pensiuni din Clisura Dunării. Sunt căutați elevi care vor să lucreze pe perioada vacanței și străini

"Dacă vom face corect o lege a fondului de garantare în turism, oamenii, în caz de faliment al agenției, își vor recupera 100% banii", a menționat el.

Specialiștii în domeniu susțin că aceste fonduri de garantare sunt esențiale pentru o mai bună protecție a călătorilor și pentru dezvoltarea durabilă a turismului în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
asigurare
ștefan-radu oprea