O agenție de turism denunță: Tinerii care s-au vaccinat anti-Covid repede sunt acum curcanii dintr-o farsă

O agenție de turism denunță: Tinerii care s-au vaccinat anti-Covid repede sunt acum curcanii dintr-o farsă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2022

Tinerii care s-au vaccinat repede anti-Covid sunt acum „curcanii dintr-o farsă”, a acuzat o agenție de turism belgiană care organizează vacanțe pentru adolescenți, scrie La Libre Belgique.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mesajul „Jongerentravel” vine după ce guvernul belgian nu a reușit să ajungă miercuri la un acord privind administrarea celei de-a treia doze „booster” a vaccinurilor anti-Covid pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, scrie Hotnews.ro

Nivel record al taxelor și impozitelor încasate de statul român de la OMV Petrom în 2021: 12,3 miliarde lei, cu o treime peste suma percepută în 2020 CITEȘTE ȘI Nivel record al taxelor și impozitelor încasate de statul român de la OMV Petrom în 2021: 12,3 miliarde lei, cu o treime peste suma percepută în 2020

Săptămâna trecută, Consiliul Superior de Sănătate (CSS) din Belgia a decis să aștepte recomandarea Agenției Europene a Medicamentului (EMA) și mai multe dovezi științifice înainte de a formula un aviz cu privire la dozele „booster” pentru adolescenți.

Jongerentravel, o companie care organizează vacanțe pentru tineri în actualul sezon de schi, și-a exprimat frustrarea față de decizie deoarece unele țări, printre care și Austria, cer ca persoanele să fie vaccinate cu doza „booster” dacă au trecut mai mult de 6 luni de la rapel.

Agenția de turism explică nemulțumirea tinerilor

Autoritățile austriece au fost de acord să facă o excepție și să mărească valabilitatea certificatului de vaccinare de la 6 la 7 luni, dar asta nu schimbă nimic pentru tinerii care au ales să se vaccineze anti-Covid la jumătatea anului trecut, imediat după autorizarea vaccinurilor pentru categoria lor de vârstă.

„Sunt afectați cei care s-au vaccinat în iulie, de exemplu. Pot pleca în Austria dar vor trebui să își facă un test PCR la fiecare două zile", denunță agenția de turism belgiană.

Jongerentravel a făcut apel la autoritățile belgiene să găsească rapid o soluție la această problemă, subliniind câte țări europene au autorizat administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-Covid pentru tinerii cu vârsta de sub 18 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
covid-19