Operatorii din turism preconizează un grad de rezervare de peste 80% a locurilor de cazare pe Valea Prahovei, de Revelion

Operatorii din turism preconizează un grad de rezervare de peste 80% a locurilor de cazare pe Valea Prahovei, de Revelion
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2020

Operatorii din domeniul turismului din județul Prahova se așteaptă la un grad ridicat de ocupare a locurilor de cazare din stațiunile de pe Valea Prahovei, la acest sfârșit de an, anunțând pachete turistice care includ mese festive și muzică live, cu respectarea măsurilor de siguranță din punct de vedere sanitar. Conform Asociației pentru Promovarea și dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, un pachet turistic la un hotel de 3 stele va costa aproximativ 2.800 de lei, în timp ce la 4 stele prețul ajunge la aproape 5.000 de lei pentru camera dublă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Asociația pentru Promovarea și dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova anunță, luni, într-o postare pe Facebook, că operatorii din domeniu se așteaptă la un grad de ocupare de 80-90% a locurilor de cazare din stațiunile de pe Valea Prahovei,, scrie News.ro.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Salariul minim crește cu 3%, punctul de amendă va fi înghețat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Salariul minim crește cu 3%, punctul de amendă va fi înghețat

”Pentru Revelion se anunță grad de ocupare de 80-90% în zona montană a județului Prahova, iar în Câmpina un grad de ocupare de 60%. Lucrurile pot evolua conform comportamentul pe care l-au avut turiști pentru sărbătorile de Crăciun. Tarifele pe care turiștii le vor achita pentru Revelionul petrecut în Prahova sunt de 4600 lei/ cameră pentru 4 nopți de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cină festivă cu muzică live ambientală, brunch, etc). La un hotel de 3 stele sejurul va costa în jur de 2800 lei/cameră pentru 4 nopți de cazare, cu mic dejun inclus, 2 cine și muzica live ambientală”, informează APDT Prahova în postarea de pe rețeaua de socializare.

Conform sursei citate, de Crăciun, locurile de cazare din stațiunile montante din Prahova – Azuga , Bușteni, Sinaia – au fost ocupate în proporție de peste 50 la sută, iar prețurile au fost mai mici decât anul trecut chiar și cu 40%.

Conform APDT Prahova, în stațiunile Sinaia și Azuga unitățile de cazare au avut un grad de ocupare de 60-80%  în timp ce în Bușteni și Câmpina gradul de ocupare a fost de aproximativ 60%, iar prețurile au fost, în medie cu 30-40% mai mici decât în anul 2019. Mulți turiști au anulat în ultimul moment rezervările făcute, însă la fel de mulți au făcut rezervări last minute, precizează reprezentanții operatorilor din domeniu.

”În această perioadă gradul de ocupare mediu este de 40% fiind influențat foarte mult de vremea capricioasă. Pârtiile  au fost luate cu asalt de toate categoriile de vârstă și de doritorii de sporturi de iarnă. Stratul de zăpadă este de 80-100 cm la Sinaia”, mai transmite APDT Prahova.

viewscnt
Afla mai multe despre
valea prahovei
revelion