Parlamentarii vor să își pregătească vacanțele din timp și cer Guvernului ca până la 15 ianuarie să stabilească toate zilele libere dintr-un an. LISTA celor 5 minivacanțe calculate deja pentru anul viitor

Parlamentarii vor să își pregătească vacanțele din timp și cer Guvernului ca până la 15 ianuarie să stabilească toate zilele libere dintr-un an. LISTA celor 5 minivacanțe calculate deja pentru anul viitor
scris 11 nov 2018

Parlamentarii vor să își pregătească din timp vacanțele legate de sărbărtorile legale și solicită ca Guvernul să stabilească până cel mai târziu la data de 15 ianuarie a fiecărui an toate zilele libere ce vor acordate în acel an, înainte sau după sărbătorile legale, astfel încât bugetarii să poată beneficia de o minivacanță. Pentru 2019 aleșii au calculat că românii ar putea beneficia de 5 minivacanțe și susțin că măsura ar ajuta inclusiv mediul privat și ar crește productivitatea.

”Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul stabilește prin hotărâre zilele de muncă pentru care se acordă zile libere, care preced și care succed sărbătorile legale, respectiv zilele în care se recuperează acestea”, se arată într-un proiect inițiat și susținut de parlamentari UDMR și PSD, care doresc adoptarea acestuia în regim de urgență. 

Autorii susțin că de o astfel de măsură nu vor beneficia doar bugetarii, dar și firmele din mediul privat, care își vor putea gestiona astfel mai bine activitățile în raport de minivacanțele bugetarilor.

Corespondență din Londra: VIDEO&FOTO Pentru că a plătit târziu standul, România lipsește din cataloagele și panourile celui mai mare eveniment turistic din lume la final de an, agențiile ratând astfel întâlniri importante CITEȘTE ȘI Corespondență din Londra: VIDEO&FOTO Pentru că a plătit târziu standul, România lipsește din cataloagele și panourile celui mai mare eveniment turistic din lume la final de an, agențiile ratând astfel întâlniri importante

”Predictibilitatea astfel obținută va facilita planificarea din timp a activității sectorului privat cu cea din sectorul public, sectoare co-dependente, întrucât va oferi sustenabilitate nevoilor societății actuale, pentru a-și putea desfășura activitatea în mod coordonat. Această măsură vine în ajutorul companiilor din sectorul privat, astfel acestea își vor putea gestiona din timp activitățile și perioadele libere, pentru a se alătura angajaților din sectorul public”, arată autorii proiectului.

Aceștia subliniază că firmele din turism vor fi în mod special avantajate de o astfel de măsură.

”Armonizarea acestor sfere oferă și posibilitatea programării activităților familiale în familiile unde părinții lucrează în ambele sectoare economice, măsură apreciată nu numai de angajatori și angajați dar și de unitățile turistice. Prin posibilitatea de a se pregăti din timp pentru mini-vacanțele astfel stabilite, turiștii își pot planifica în avans aceste mini-vacanțe iar agențiile de turism se pot pregăti cu oferte avantajoase, de calitate superioară, dedicate familiilor și altor categorii de turiști”, consideră inițiatorii. 

Proiectul de garantare a pachetelor turistice a fost redactat după 1 an, dar agențiile atenționează că nu este rezolvat nimic, iar banii turiștilor tot nu vor fi asigurați integral CITEȘTE ȘI Proiectul de garantare a pachetelor turistice a fost redactat după 1 an, dar agențiile atenționează că nu este rezolvat nimic, iar banii turiștilor tot nu vor fi asigurați integral

Mai mult, ei punctează că ”prin stabilirea exactă a zilelor de recuperare, la nivel economic se preconizează și creșterea productivității, în concordanță cu posibilitatea prestabilirii circuitelor de aprovizionare și de marketing”.

Aleșii au calculat și care ar fi minivacanțele pe care le-ar putea decide Guvernul în 2019, estimând cel puțin 5 minivacanțe pentru anul viitor.

Parlamentarii vor să își pregătească vacanțele din timp și cer Guvernului ca până la 15 ianuarie să stabilească toate zilele libere dintr-un an. LISTA celor 5 minivacanțe calculate deja pentru anul viitor

Hotelierii și restaurantele dau mai puțini bani la stat pentru impozitul specific, după majorarea plafonului pentru microîntreprinderi CITEȘTE ȘI Hotelierii și restaurantele dau mai puțini bani la stat pentru impozitul specific, după majorarea plafonului pentru microîntreprinderi

Parlamentarii vor adoptarea cât mai urgentă a proiectului de lege și deși legislativul este cunoscut pentru lentoarea cu care adoptă legile, chiar cu riscul ca țara noastră să fie dată în judecată de Comisia Europeană și să plătească amenzi pentru întârzierea adoptării directivelor europene, s-ar putea ca în acest caz aleșii să mobilizeze și să adopte rapid proiectul.

Așa a fost cazul anul acesta cu stabilirea prin lege ca Vinerea Mare să fie zi liberă pentru toți cetățenii români, proiectul de lege respectiv fiind votat în cele două camere ale Parlamentului în decurs de doar o săptămână.    

viewscnt
Afla mai multe despre
zi libera
minivacanta
vacanta
bugetar
lege
guvern
parlament
proiect