Parlamentul European a votat simplificarea procedurilor de obținere a vizelor de scurtă ședere în UE

Parlamentul European a votat simplificarea procedurilor de obținere a vizelor de scurtă ședere în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2019

Parlamentul European a votat miercuri, la Strasbourg, o simplificare a procedurilor de obținere a vizelor de scurtă ședere în Uniunea Europeană, reguli care vor fi adaptabile în funcție de cooperarea țărilor terțe în combaterea migrației ilegale către Europa, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererile de viză pentru scurtă ședere vor putea fi făcute înainte cu șase luni până la 15 zile înaintea datei călătoriei. Prin scurtă ședere se înțelege o durată de cel mult 90 de zile în cadrul unei perioade totale de 180 de zile, scrie Agerpres.

FOTO Apple lucrează la o aplicație care va putea monitoriza orice dispozitiv mobil CITEȘTE ȘI FOTO Apple lucrează la o aplicație care va putea monitoriza orice dispozitiv mobil

În schimb, taxa de viză va crește de la 60 de euro la 80 de euro, cu o posibilă reducere în cazul minorilor. Copiii cu vârste mai mici de șase ani, studenții și cercetătorii vor continua să fie exceptați de la plata taxei.

În prezent există 105 țări și entități din afara UE care au nevoie de viză pentru a călători în spațiul Schengen.

viewscnt
Afla mai multe despre
vize
ue