Peste 10.000 de turiști petrec sfârșitul de an pe Valea Prahovei. Se schiază la Azuga și Bușteni, iar la Sinaia pe pârtia de la Cota 1000

Peste 10.000 de turiști petrec sfârșitul de an pe Valea Prahovei. Se schiază la Azuga și Bușteni, iar la Sinaia pe pârtia de la Cota 1000
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2016

Peste 10.000 de turiști petrec anul acesta Revelionul în stațiunile de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a locurilor de cazare este de peste 95 la sută. În stațiunile Azuga și Bușteni se schiază, iar la Sinaia este deschisă pârtia pentru începători de la Cota 1000, la stația telegondolei care urcă la Cota 1400.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mii de turiști au ajuns deja în stațiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece vacanța de sfârșit de an. Potrivit operatorilor din domeniul turistic, gradul de ocupare a locurilor omologate de cazare în stațiunile Azuga, Bușteni și Sinaia este de peste 95 la sută. Turiștilor care petrec noaptea dintre ani în hoteluri sau pensiuni li se adaugă cei care au mers la munte în vizită la rude sau prieteni, ori la casele de vacanță pe care le dețin pe Valea Prahovei, scrie News.ro.

Și anul acesta, la fel ca anii trecuți, mii de  turiști au ales să petreacă vacanța de sfârșit de an la Sinaia unde, potrivit administratorului public al orașului, Marian Panait, gradul de ocupare a locurilor de cazare depășește 95 la sută.

Panait a declarat pentru News.ro că în câteva hoteluri din stațiune mai erau camere libere, cu o zi înainte de trecerea în noul an, fiind vorba în special despre oferte care costă mai mult decât media.

La acest sfârșit de an, pârtiile din Valea Dorului și Valea Soarelui, care fac parte din domeniul schiabil al stațiunii Sinaia, sunt impracticabile, întrucât nu a nins suficient, iar aceste pârtii nu pot fi înzăpezite exclusiv cu ajutorul tunurilor pentru zăpadă artificială. În schimb, la Sinaia este deschisă pârtia pentru începători de la Cota 1000, la stația de plecare a telegondolei care urcă până la altitudinea de 1400 de metri în Masivul Bucegi.

Sărata Monteoru a primit statutul de stațiune balneoclimatică și va putea accesa fonduri pentru revitalizarea sa CITEȘTE ȘI Sărata Monteoru a primit statutul de stațiune balneoclimatică și va putea accesa fonduri pentru revitalizarea sa

ȘI în stațiunea Bușteni se schiază, la acest sfârrșit de an. Administratorul domeniului Kalinderu, Mihai Dobre, a declarat pentru News.ro că pârtia Kalinderu 1 este practicabilă, după ce a fost înzăpezită cu ajutorul tunurilor pentru zăpadă artificială. Tot la Bușteni, sunt deschise parcul de distracții de la baza pârtiei și pârtia pentru sănii.

În stațiunea Azuga, cele mai multe dintre pârtiile de schi sunt și ele practicabile în această perioadă. La Azuga a nins, iar stratul de zăpadă naturală s-a așternut peste zăpada artificială existentă deja pe pârtii, astfel încât acestea sunt acoperite cu un strat de nea de până la 80 de centimetri, conform administratorului domeniului schiabil din Azuga, Vasile Richea. La Azuga, sunt practicabile în acest week-end pârtiile Cazacu, Cazacu Legătură, Sorica Bandă, Sorica Teleschi, Cazacu Școală și Cazacu Începători. Pârtia Sorica este în amenajare, în timp ce pârtiile Sorica Sud și La Stână sunt impracticabile.

În stațiunile de pe Valea Prahovei nu vor avea loc petreceri în aer liber, și nici spectacole pirotehnice organizate de către autoritățile locale. În schimb, hotelierii au pregătit turiștilor petreceri tematice, iar marile unități de cazare vor lansa la miezul nopții focuri de artificii.

viewscnt
Afla mai multe despre
sinaia
azuga
munte
revelion la munte