CFR Călători a pus în circulație de marți un vagon special pentru transportul de biciclete și schiuri

CFR Călători a pus în circulație de marți un vagon special pentru transportul de biciclete și schiuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2016

Compania de stat CFR Călători a pus în circulație de marți un vagon special dedicat transportului de biciclete și de schiuri, în cadrul unui proiect pilot de reamenajare a unui vagon prototip cu 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători și cu un spațiu pentru un bar-bistro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Demersurile noastre răspund solicitărilor comunităților de bicicliști de a folosi ca mijloc de transport trenul. În funcție de felul în care va fi primit acest proiect pilot și de numărul solicitărilor din perioada următoare, luăm în calcul extinderea lui”, a declarat director general al CFR Călători, Iosif Szentes.

Compania a precizat că vagonul va putea fi comandat de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în același timp și echipamentul sportiv, în baza unei solicitări trimise cu cel puțin cinci zile înainte de efectuarea călătoriei, scrie News.ro.

În 2016, CFR Călători a vândut un număr de aproximativ 16.000 de bilete pentru biciclete. De exemplu, un bilet dus-întors pentru o bicicletă și un pasager dintr-un grup de 20 persoane pe ruta București - Brașov costă 60 lei, iar pe ruta București - Constanța costă 120 lei.

În prezent, parcul activ al CFR Călători dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta 2-8 biciclete fiecare.

În perioada 23 decembrie 2016 - 2 ianuarie 2017, CFR Călători a suplimentat trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute din București. În această perioadă, vor fi deschise doar trei agenții de voiaj ale CFR Călători.

Sărata Monteoru a primit statutul de stațiune balneoclimatică și va putea accesa fonduri pentru revitalizarea sa CITEȘTE ȘI Sărata Monteoru a primit statutul de stațiune balneoclimatică și va putea accesa fonduri pentru revitalizarea sa

Pentru creșterea capacității de transport cu prilejul sărbătorilor de iarnă, trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute din București spre Craiova, Arad, Satu Mare, Vatra Dornei, Suceava, Iași, Timișoara Nord, Brașov, Sibiu, Cluj și Constanța vor fi suplimentate cu vagoane clasă, vagoane de dormit și cușete.

În zilele de 1 și 2 ianuarie, toate agențiile de voiaj CFR Călători vor fi închise, cu excepția agențiilor Iulius Mall din Iași, Carrefour și Titan din București.

Transportatorul feroviar de pasageri CFR Călători a înregistrat o pierdere de 115 milioane lei în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu un profit de 140 milioane lei în aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a întârzierii cu circa două luni a acordării compensației pentru asigurarea pachetului social, dar estimează un profit de 1,2 milioane lei pentru întregul an.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr calatori