Peste 13 milioane de persoane din Uniunea Europeană desfășurau în 2017 activități economice legate de turism

Peste 13 milioane de persoane din Uniunea Europeană desfășurau în 2017 activități economice legate de turism
scris 6 mar 2019

Peste 13 milioane de persoane din Uniunea Europeană desfășurau în 2017 activități economice legate de turism, aproape opt milioane lucrau în industria alimentară și cea a băuturilor, iar două milioane în transporturi, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În cele trei industrii care depind aproape în întregime de turism (cazare, agenții de turism/tur-operatori și transport aerian) sunt angajate 3,6 milioane de persoane. Statisticile Eurostat se concentrează pe aceste trei industrii, scrie Agerpres.

Remus Vișan pleacă de la Christian Tour și va conduce o nouă companie CITEȘTE ȘI Remus Vișan pleacă de la Christian Tour și va conduce o nouă companie

În turism, femeile sunt majoritare. Comparativ cu sectorul întreprinderilor nefinanciare, unde 36% din angajați sunt femei, forța de muncă în turism include un procentaj mai ridicat de femei (59%).

De asemenea, procentajul angajaților part-time în turism (24%) este semnificativ mai ridicat decât în sectorul întreprinderilor nefinanciare (17%) și este comparabil cu cel din domeniul serviciilor (22%).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
angajati