Aeroportul Internațional Craiova crește numărul zborurilor spre Londra, Roma, Barcelona, Madrid și Tel Aviv

Aeroportul Internațional Craiova crește numărul zborurilor spre Londra, Roma, Barcelona, Madrid și Tel Aviv
scris 5 mar 2019

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Dolj anunță că numărul zborurilor operate de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) va crește în perioada următoare cu o treime, după creșterea frecvenței curselor către cinci destinații internaționale. Astfel, zborurile Wizz Air pe relația Craiova - Londra Luton vor fi operate de nouă ori pe săptămână, curse suplimentare fiind și spre Roma Ciampino, Barcelona, Madrid și Tel Aviv.

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, marți, că creșterea cea mai notabilă vizează cursele către Londra, aceasta fiind, de altfel, și cea mai populară destinație cu care este conectată Craiova, conform datelor de trafic de anul trecut, când a contabilizat peste 120.000 de pasageri, scrie News.ro.

Astfel, compania Wizz Air va mări de la 6 la 9 frecvența săptămânală a zborurilor pe relația Craiova - Londra Luton, începând din 31 martie. Astfel, miercurea și duminica vor fi operate două zboruri la/ de la Londra Luton pe zi, fiind adăugate noi curse seara, la ora 19.35, respectiv 21.25. Dimineața, zborurile vor fi efectuate la ora 6:20, respectiv 8:20.

Carlos Ghosn, eliberat pe cauțiune CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn, eliberat pe cauțiune

De asemenea, frecvențele de operare vor mai crește pe următoarele rute: Craiova - Roma Ciampino și retur: de la 2 la 3 zboruri/săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu plecarea la ora 7:10 și întoarcerea la ora 14:10; Craiova - Barcelona și retur: de la 1 la 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni și vineri, cu plecarea la ora 19.50 și întoarcerea la ora 22.25; Craiova - Madrid și retur: de la 1 la 3 zboruri/săptămână (începând din 18 aprilie), în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu plecarea la ora 17.50 și întoarcerea la ora 21.40; Craiova - Tel Aviv și retur: de la 1 la 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni și vineri, cu plecarea la ora 6.10 și întoarcerea la 9.45.

Zborurile pe celelalte rute vor fi operate astfel: Craiova - Milano Bergamo și retur: 5 zboruri/săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică, având plecarea la ora 14.10 și întoarcerea la ora 21.25; Craiova - Bologna și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de marți și sâmbătă, cu plecarea la ora 14.10 și întoarcerea la ora 21.00; Craiova – Bruxelles Charleroi și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de miercuri și duminică, având plecarea la ora 13.00 și întoarcerea la ora 15.15; Craiova - Paris Beauvais și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de miercuri și duminică, având plecarea la ora 6:10 și întoarcerea la 8:35; Craiova - Köln și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni și vineri, cu plecarea la ora 13:40 și întoarcerea la ora 15:45.

Totodată, pe durata sezonului estival, vor fi operate curse charter către Antalya, puse la dispoziție de compania Prestige Tours - Calypso Tour, în parteneriat cu Atlas Global, în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 1 iunie - 14 septembrie (ultima plecare), precum și de compania Christian Tour, având Blue Air ca partener, în fiecare zi de vineri, în perioada 14 iunie - 6 septembrie (ultima plecare).

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul internațional craiova
londra
roma
barcelona
madrid
tel aviv