Primăria Parisului vrea să amendeze Airbnb pentru anunțuri ilegale de închiriere a locuințelor

Primăria Parisului vrea să amendeze Airbnb pentru anunțuri ilegale de închiriere a locuințelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2019

Primăria Parisului dă în judecată Airbnb pentru publicarea a 1.000 de anunțuri de închiriere ilegale, litigiu care ar putea costa compania peste 12,5 milioane de euro, a declarat duminică primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, într-un interviu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit legislației franceze, proprietarii de locuințe din Paris le pot închiria prin intermediul platformelor online, pe termen scurt, pentru o perioadă de până la 120 de zile pe an. Anunțurile trebuie să includă un număr de înregistrare pentru a dovedi că proprietățile nu sunt închiriate pentru o perioadă mai lungă, scrie News.ro.

Autoritățile franceze au adoptat o lege, în 2018, potrivit căreia companii precum Airbnb pot fi amendate cu până la 12.500 de euro pentru postări ilegale. Primăria din Paris se va folosi de această prevedere în justiție, a spus primarul Hidalgo publicației Journal du Dimanche.

Veneția pregătește o taxă turistică de 3 euro pentru anumite vizite CITEȘTE ȘI Veneția pregătește o taxă turistică de 3 euro pentru anumite vizite

”Obiectivul este să punem capăt acestor închirieri ilegale, care au loc în unele cartiere pariziene”, a spus Hidalgo.

Mai multe orașe din lume și-au exprimat îngrijorarea că platforme de tipul Airbnb fac o concurență neloială hotelurilor și pot transforma cartierele în zone sterline, destinate doar turiștilor.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a spus că a adoptat măsuri pentru a ajuta utilizatorii din Paris ai site-ului companiei să respecte reglementările europene, dar a adăugat că regulile din Paris sunt ”ineficiente, disproporționate și contrare reglementărilor europene”.

Franța este a doua mare piață a Airbnb după Statele Unite. Parisul, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, este cea mai mare piață unică a companiei, cu aproximativ 65.000 de locuințe înscrise.

Fondată în 2008 în San Francisco, Airbnb pune în legătură persoane care doresc să își închirieze temporar locuințele, parțial sau total, prin intermediul site-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
paris
inchiriere locuinte