Intervenție: Booking, Trivago, Hotels.com și alte platforme de rezervări - obligate să renunțe la anumite practici

Intervenție: Booking, Trivago, Hotels.com și alte platforme de rezervări - obligate să renunțe la anumite practici
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 feb 2019

Șase platforme de rezervări online pentru camere de hotel și apartamente vor fi obligate să renunțe la o serie de practici de vânzări și prezentare a tarifelor, apreciate drept înșelătoare în urma unei investigații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Platformele în cauză sunt Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, Ebookers și Trivago, anchetate de către Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie, care s-a sesizat în urma reclamațiilor privind taxe ascunse, reduceri înșelătoare și diverse tactici prin care clienții erau presați să rezerve o cameră cât mai rapid.

EXCLUSIV FOTO Booking a venit în România și i-a chemat în premieră pe hotelieri la o discuție. A primit acuzații că sprijină concurența neloială pe fondul indiferenței statului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Booking a venit în România și i-a chemat în premieră pe hotelieri la o discuție. A primit acuzații că sprijină concurența neloială pe fondul indiferenței statului

Platformele sunt obligate acum să indice numărul real al persoanelor care se uită în acel moment la o ofertă, să renunțe la reduceri înșelătoare și la comparații eronate, precum cea a tarifului pentru un apartament de lux cu cel al unei camere duble.

De asemenea, toate platformele trebuie să afișeze integral taxele impuse clienților, inclusiv cele ascunse sau suplimentare percepute de unitățile de cazare.

FOTO Ce au căutat românii pe OLX în 2018: pușca de cârnați, cum să devii cioban sau locuri de muncă cu descrierea „nu am chef azi” CITEȘTE ȘI FOTO Ce au căutat românii pe OLX în 2018: pușca de cârnați, cum să devii cioban sau locuri de muncă cu descrierea „nu am chef azi”

Toate modificările trebuie introduse cel târziu până la 1 septembrie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
booking
turisti
hotel