Statul român și Casa Regală, în negocieri privind ansamblul Peleș

Statul român și Casa Regală, în negocieri privind ansamblul Peleș
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2019

Ministerul Culturii și Identității Naționale a transmis, în urma unei solicitări News.ro, că Statul român și Casa regală se află în negocieri privind ansamblul Peleș, însă nu a oferit detalii privind stadiul în care se află acestea, „în vederea bunei derulări” a lor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La jumătatea lunii septembrie, deputatul USR Iulian Bulai publica un mesaj prin care critica lipsa de acțiune a ministrului Culturii, Valer-Daniel Breaz, cu privire la ansamblul Peleș și în care atrăgea atenția că o dependință a palatului a fost deja evacuată și predată proprietarilor și că următorul pe listă ar fi muzeul.

După THR Marea Neagră, o altă companie hotelieră din portofoliul SIF Transilvania vrea să lanseze program de răscumpărări. Beneficiile ar urma să meargă spre conducere CITEȘTE ȘI După THR Marea Neagră, o altă companie hotelieră din portofoliul SIF Transilvania vrea să lanseze program de răscumpărări. Beneficiile ar urma să meargă spre conducere

„Contractul de locațiune încheiat în anul 2010 între M.S.R. Mihai I, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național (în prezent Ministerul Culturii și Identității Naționale) și Muzeul Național Peleș, a fost prelungit succesiv, prin acte adiționale, până la data de 31.12.2019. Așa cum este deja cunoscut, Muzeul Național Peleș a predat către Casa Majestății Sale Custodele Coroanei imobilul Căsuța Poartă și terenul aferent acesteia, drept care actul adițional a fost modificat în consecință, cuantumul chiriei plătite de locatar diminuându-se corespunzător. În vederea bunei derulări a negocierilor dintre Statul Român și Casa Majestății Sale Custodele Coroanei, în prezent, nu putem face precizări privind stadiul acestora”, este răspunsul oferit News.ro de MCIN.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa regală
castelul peles