Touroperator: Încă 11 luni se călătorește cu cartea de identitate în și dinspre Regatul Unit

Touroperator: Încă 11 luni se călătorește cu cartea de identitate în și dinspre Regatul Unit
scris 1 feb 2020

Românii pot călători încă 11 luni cu cartea de identitate în și dinspre Regatul Unit, iar pe parcursul acestui an vor fi aflate schimbările în privința vizelor, pașapoartelor, zborurilor și asigurărilor medicale, a anunțat agenția de turism J’Info Tours, citată de News,ro, care începe o informare lunară a turiștilor în ceea ce privește documentele și condițiile în care aceștia vor călători începând de sâmbătă, 1 februarie, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

“Deocamdată nu este niciun motiv de îngrijorare privind documentele de călătorie, nu trebuie schimbate de pe o zi pe alta din cauza Brexitului, ci doar dacă ele au expirat. Până la 31 decembrie 2020, orice cetățean român poate călători spre și dinspre Regatul Unit ca și până acum, doar cu cartea de identitate”, a declarat Carmen Pavel, președintele J’Info Tours.

Regatul Unit nu va mai face parte din Uniunea Europeană. Acordul de retragere a Marii Britanii din UE, așa cum a fost ratificat miercuri de Parlamentul European, prevede o perioadă de tranziție până la sfârșitul anului. În această perioadă, Marea Britanie și Uniunea Europeană vor negocia detaliile așa-numitei tranziții comerciale, care se va aplica începând cu 1 ianuarie 2021.

”Vom informa periodic, prin newslettere, pe site-ul companiei, email-uri și telefonic, pe toti clienții nostri, precum și pe cei care ne cer informații, dacă există schimbări în privința documentelor și condițiilor de călătorie în țările Regatului Unit al Marii Britanii (Anglia, Scoția, Țara Galilor) și al Irlandei de Nord”, a adăugat Carmen Pavel.

Tarifele apelurilor în Marea Britanie nu vor fi modificate în acest an, în contextul Brexit-ului CITEȘTE ȘI Tarifele apelurilor în Marea Britanie nu vor fi modificate în acest an, în contextul Brexit-ului

Aceasta le recomandă românilor care își programează o călătorie în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord după 1 ianuarie 2021 să verifice data de expirare a pașaportului și, dacă este necesar, să îl reînnoiască înainte de 1 ianuarie 2021.

”Dacă până în prezent ați călătorit doar cu cartea de identitate și aveți programată o călătorie în țările Regatului Unit, după 1 ianuarie 2021, este bine ca, în noiembrie sau începutul lui decembrie 2020, să vă faceți un pașaport și să vă informați la Direcția Generală de Pașapoarte de ce acte aveți nevoie pentru eliberarea lui”, spune reprezentantul agenției de turism.

Ea le recomandă turiștilor să se informeze în agenție despre asigurările de călătorie valabile în Regatul Unit, de la 1 ianuarie 2021.

“Nici dacă vom călători în Marea Britanie după 31 decembrie 2020, nu trebuie să ne îngrijorăm cu privire la conditii. Va fi o perioadă de tranziție și vom afla pe parcursul acestui an ce schimbări vor fi în privința vizelor, pașapoartelor, zborurilor, asigurărilor medicale în funcție de ce se negociază între Regat și Uniunea Europeană”, a mai spus președintele J’Info Tours, Carmen Pavel.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti romani
marea britanie