Transportatorii maritimi din Grecia extind până vineri o grevă de avertisment împotriva măsurilor de austeritate

Transportatorii maritimi din Grecia extind până vineri o grevă de avertisment împotriva măsurilor de austeritate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 nov 2015

Turiștii care vizitează Grecia în această săptămână riscă să nu poată călători de pe continent spre insulele elene, după ce Federația Navală Panelenă a anunțat că va extinde până vineri o grevă de avertisment declanșată luni din cauza noilor măsuri de austeritate agreate de autoritățile de la Atena în schimbul unui ajutor financiar extern de 86 miliarde de euro.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toate feriboturile din Grecia vor rămâne ancorate în porturi până vineri la ora 6:00 dimineața (ora Greciei), a anunțat marți Federația Navală Panelenă (PNO), citată de Associated Press.

Greva de avertisment trebuia să se încheie miercuri dimineața, însă sindicatul marinarilor a decis să extindă acțiunile de protest, după ce guvernul elen a oferit doar "promisiuni vagi și inutile" în replică la solicitările PNO cu privire la tăierile de pensii și alte reforme anunțate după semnarea celui de-al treilea acord financiar cu creditorii externi.

Acțiunea de protest afectează nu numai turiștii din Grecia, dar și populația insulară, care nu mai poate călători din și înspre insule pe continent. O grevă generală este programată să înceapă pe 12 noiembrie.

PNO nu a precizat dacă va da curs solicitării guvernului de la Atena pentru a permite transportul maritim în cazul sutelor de refugiați care sosesc zilnic pe mare din Turcia și sunt redirecționați apoi pe continent.

După luni de criză politică acută, Atena a ajuns la un acord în vară cu creditorii ei pentru eliberarea unui nou ajutor financiar în valoare de 86 miliarde de euro pe trei ani în schimbul unor reforme structurale pentru resuscitarea economiei și modernizarea țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
feriboturi
feribot
greva
pno
federatia navala panelena