Trif: Voucherele de vacanță au scos la lumină mare parte din economia care funcționa la negru. Cererile de licențiere, avans de peste 60%

Trif: Voucherele de vacanță au scos la lumină mare parte din economia care funcționa la negru. Cererile de licențiere, avans de peste 60%
scris 7 iul 2019

Voucherele de vacanță au scos la lumină mare parte din economia care funcționa la negru în condițiile în care, anul trecut, numărul operatorilor care au depus cereri de licențiere la Ministerul Turismului a crescut cu 60% iar în primul trimestru din acest an avansul este de circa 65%, susține ministrul Turismului, Bogdan Trif.

"Măsura acordării voucherelor de vacanță a scos la lumină foarte mare parte din economia care funcționa la negru. Pentru că aceste vouchere pot fi acordate și preluate doar de operatorii care sunt licențiați, autorizați de Ministerul Turismului. În 2018, am avut o creștere cu aproape 60% a celor care au depus cereri de licențiere la Ministerul Turismului și în primul trimestru al anului 2019 avem o creștere cu aproape 65% față de 2018", a afirmat ministrul Turismului duminică la Digi24.

Trif a precizat, însă, că această măsură nu reprezintă o subvenționare ci determină românii să își petreacă vacanța în țară. El a arătat, totodată, că acei 1450 de lei nu ajung decât pentru două-trei zile pe litoralul românesc subliniind însă că banii sunt cheltuiți în România nu în afara țării, potrivit Agerpres.

Anul 2018 a fost primul în care s-au acordat vouchere de vacanță iar beneficiari au fost aproape 1,2 milioane de români.

viewscnt
Afla mai multe despre
vouchere de vacanta
licente
ministerul turismului