Turiștii au cheltuit de 1 Mai pe litoral peste 100 milioane lei. Cifra sosirilor - peste ultimul an ante-pandemie

Turiștii au cheltuit de 1 Mai pe litoral peste 100 milioane lei. Cifra sosirilor - peste ultimul an ante-pandemie
scris 3 mai 2022

Litoralul românesc a primit, cu ocazia mini-vacanței de 1 Mai, peste 50.000 de turiști, estimările fiind astfel depășite, cifră peste cea din 2019, ultimul an ante-pandemie, când au fost, în aceeași perioadă, circa 30.000 de turiști.

La acest aflux de turiști a contribuit eliminarea totală a restricțiilor. În Mamaia au fost declarați peste 25.000 de turiști, în Costinești, 20.000 de turiști, iar în Vama Veche, ca de obicei, a fost un grad mare de ocupare, arată Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), în urma consultărilor touroperatorilor specializați și a partenerilor hotelieri. 

Ministrul Turismului, întrebat dacă i se pare scump pe litoralul românesc: În anumite situații, da. Nu îmi explic cum o parte dintre români preferă aceste locuri scumpe CITEȘTE ȘI Ministrul Turismului, întrebat dacă i se pare scump pe litoralul românesc: În anumite situații, da. Nu îmi explic cum o parte dintre români preferă aceste locuri scumpe

Cluburile de pe litoral, care, pe lângă Mamaia – Năvodari s-au dezvoltat și în sudul rivierei românești a Mării Negre, au avut peste 7.000 de vizitatori.

Cheltuiala medie / persoană a fost de 2.000 lei, care a inclus cazare, mese, transport precum și biletele de intrare la evenimente.

Estimările ANAT sunt că pe litoralul românesc au fost cheltuite, în perioada 28 aprilie – 1 Mai, circa 100 de milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
1 mai
cazare