Turiștii străini au cheltuit în România peste 2.600 de lei de persoană în primul trimestru al anului

Turiștii străini au cheltuit în România peste 2.600 de lei de persoană în primul trimestru al anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2021

Numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2021 a fost de 64.100 persoane, cheltuielile acestora însumând 171,5 milioane de lei. Aceștia au cheltuit în medie 2.675 lei/persoană, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colectiv, în trimestrul I 2021 a fost de 64.100 persoane, cheltuielile acestora însumând 171,5 milioane de lei. Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 68,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul I 2021, cheltuielile acestora reprezentând 66,2% din totalul cheltuielilor”, arată datele INS.

FOTO Mercedes lansează noua generație Maybach S-Class, cea mai luxoasă versiune a limuzinei germane CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes lansează noua generație Maybach S-Class, cea mai luxoasă versiune a limuzinei germane

31,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, în trimestrul I 2021, au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (66,7%), pentru evenimente culturale și sportive (10,7%) și pentru vizitarea prietenilor și rudelor (8,4%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit și alte activități, scrie News.ro.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, în trimestrul I 2021, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (51,8%), din cadrul acestui tip de cheltuieli, fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (86,4% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 18,8%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 14,6% din totalul cheltuielilor pentru afaceri.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 48,5% au fost destinate cumpărării alimentelor și băuturilor, iar 30,2% cumpărării de cadouri și suveniruri. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 79,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 27,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, în trimestrul I 2021, 41,3% și-au organizat singuri sejurul, 28,5% prin agenții de turism, 22,7% prin alte modalități de organizare a călatoriei, în timp ce 7,5% și-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât și prin agenția de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România, în trimestrul I 2021, a fost avionul, folosit de 75,1% din numărul total de turiști, în timp ce 21,5% au utilizat autoturisme proprii, 2,5% autocare și autobuze, iar 0,9% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
ins