Turoperator: Venusul începe să-i smulgă stațiunii Mamaia o parte din familiștii cu bani

Turoperator: Venusul începe să-i smulgă stațiunii Mamaia o parte din familiștii cu bani
scris 28 iun 2016

Familiile cu copii dispuse să plătească pe o vacanță în țară, la mare, 5.000-7.000 de lei, nu mai caută în mod special Mamaia, ci încep să meargă și la Venus, unde în ultimii ani au fost modernizate mai multe hoteluri, investițiile depășind 50 de milioane de euro, spune Lucian Boronea, proprietarul Accent Travel, una dintre cele mai mari agenții care se ocupă de turismul intern.

Față de anii trecuți, când singura stațiune de pe litoralul românesc care îi atrăgea pe românii cu venituri peste medie era Mamaia-Năvodari, din acest an unii dintre turiștii fideli ai acestei stațiuni au început să caute și hotelurile modernizate din Venus. "Începe să apară o nouă stea pe litoral, în afară de Mamaia, dar mai are până se va șlefui", spune Boronea, care afirmă că în stațiune au apărut hoteluri moderne, care concurează cu cele din Mamaia, printre care se numără Mera, Vulturul, Inter, Melodia și altele. 

O firmă din Mioveni investește 12 mil. euro în 1.200 de locuri de cazare la Venus CITEȘTE ȘI O firmă din Mioveni investește 12 mil. euro în 1.200 de locuri de cazare la Venus

Cu toate acestea, mare parte din stațiune arată ca înainte de '89, cu hoteluri mari și vechi, ca niște blocuri comuniste. "Există un Venus modern și actual, dar și un Venus al anilor '80, cu hoteluri vechi și nerefăcute", spune Boronea. Din păcate, adaugă el, nici infrastructura nu e la nivelul noilor investiții, iar trotuarele și spațiile verzi sunt într-o stare precară. "Dar ce îi lipsește cu adevărat stațiunii Venus ca să ajungă să concureze cu Mamaia este o zonă de entertainment", crede șeful Accent Travel.

Din acest motiv, Venusul reușește să-i "fure" stațiunii Mamaia doar familiștii cu copii, care vin la odihnă și nu sunt interesați de cluburi și viața de noapte. "Acești turiști plătesc 5.000-7.000 de lei pentru o vacanță la mare în țară și, până să apară aceste hoteluri în Venus, căutau doar Mamaia și Năvodari", a mai spus Boronea.

viewscnt
Afla mai multe despre
venus
mamaia
turisti
litoral