Veneția nu va fi inclusă pe lista Patrimoniului mondial în pericol, a anunțat UNESCO

Veneția nu va fi inclusă pe lista Patrimoniului mondial în pericol, a anunțat UNESCO
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2023

Veneția și laguna sa nu vor fi adăugate pe lista patrimoniului mondial aflat în pericol, conform deciziei anunțată joi de Comitetul Patrimoniului Mondial reunit la Riad, decizie care nu ține seama de recomandările unor experți UNESCO ce avertizau că Italia nu face suficient pentru a proteja orașul de impactul schimbărilor climatice și al turismului de masă, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Comitetul a luat decizia de a nu include Veneția pe lista patrimoniului mondial în pericol”, a anunțat UNESCO.

Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, obține o finanțare de 500 milioane dolari. Evaluarea urcă la 43 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, obține o finanțare de 500 milioane dolari. Evaluarea urcă la 43 miliarde dolari

Acest anunț vine la două zile după decizia Veneției de a introduce din 2024, de probă, o taxă de cinci euro pe care turiștii care petrec doar o zi în Orașul Dogilor vor trebui să o plătească. Obiectivul principal al acestei măsuri este de a descuraja vizitatorii de o zi, care contribuie la aglomerarea orașului celebru în întreaga lume pentru operele sale de artă, podurile și canalele sale, scrie Agerpres.

În 2024, această taxă ce poate fi plătită online, va fi introdusă pentru maximum 30 de zile în care numărul de turiști este în mod tradițional mai mare, în special în weekend-urile cu punte din primăvară și în perioada verii. Calendarul zilelor în cauză va fi publicat ulterior. Vor fi scutite de această taxă persoanele sub 14 ani și turiștii care petrec cel puțin o noapte la fața locului.

Veneția, oraș insular fondat în secolul al V-lea și care a devenit o mare putere maritimă în secolul al X-lea, se întinde pe 118 insulițe. Orașul și laguna sa au fost înscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO în anul 1987.

Veneția este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. În perioada de vârf 100.000 de turiști dorm la Veneția, pe lângă zeci de mii de vizitatori zilnici, în condițiile în care în centrul orașului trăiesc doar aproximativ 50.000 de venețieni, iar numărul acestora continuă să scadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
veneția
unesco