VIDEO Prima TV: Vacanțe de iarnă mai scumpe cu 30%

VIDEO Prima TV: Vacanțe de iarnă mai scumpe cu 30%
scris 10 oct 2021

Vești proaste pentru cei care vor să își petreacă sărbătorile la munte - Vacanțele vor fi mai scumpe cu până la 30%. De vină sunt restricțiile impuse de pandemie precum și decizia Guvernului de a majora salariul minim cu 10%. Anunțul a fost făcut de către membrii Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, care au semnat și un manifest către Guvern. Cer ca acest sector să nu mai fie printre primele sacrificate în caz de lockdown.

Anunțul Executivului că salariul minim pe economie va creste cu peste 10% nu a fost o veste bună pentru toată lumea. Proprietarii de hoteluri și pensiuni și-au dat seama că le vor creste cheltuielile, pe care, evident, trebuie să le recupereze de undeva. Iar majorarea tarifelor a fost doar pasul următor. Asta înseamnă ca vacanțele din acest sezon de iarnă vor fi mai scumpe cu până la 30%. Iar restricțiile impuse de pandemie sunt un alt motiv de scumpiri și îngreunează și mai mult domeniul ospitalității, arată Prima TV.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Reprezentanții Federației Patronatelor din Industria Ospitalității au redactat și un manifest în care cer luarea imediată de măsuri ferme, în special financiare și fiscale , astfel încât industria HoReCa să poată supraviețui. Proprietarii de restaurante, terase , baruri și organizatorii de evenimente vor activarea reală a șomajului tehnic și plafonarea taxelor pe salariu.

Manifestul HoReCa ar trebui să ajungă urgent pe masa Guvernului, însă cum Cabinetul Cîțu tocmai a fost demis, cel mai probabil va mai dura până când documentul va fi în atenția celor care pot începe discuții.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta
iarna
pret
turism