Vizitele turiștilor români în Germania au scăzut cu 33% în acest an, după zece ani de creștere continuă

Vizitele turiștilor români în Germania au scăzut cu 33% în acest an, după zece ani de creștere continuă
scris 20 oct 2020

Vizitele turiștilor români în Germania, aflate, în primele două luni ale anului, într-un trend crescător de 3,5% față de 2019, au scăzut cu 33,1% începând cu luna martie, înregistrându-se un total de 219.287 înnoptări, în perioada ianuarie – iulie 2020, a anunțat luni Organizația pentru Turism a Germaniei. În perioada aceasta, instituția își concentrează activitățile sale internaționale de marketing pe informații legate de turismul în natură.

Organizația pentru Turism a Germaniei a anunțat luni cele mai recente statistici în ceea ce privește numărul turiștilor români în Germania, precum și strategia Germaniei în contextul COVID-19, scrie News.ro.

Pandemia reduce tarifele de Revelion în străinătate CITEȘTE ȘI Pandemia reduce tarifele de Revelion în străinătate

”Chiar dacă s-a înregistrat o scădere a turiștilor români de 30% în 2020, aceștia au continuat să călătorească în Germania, românii fiind printre primele naționalități care au reluat călătoriile în Germania de îndată ce au fost ridicate restricțiile”, informează organizația.

În ceea ce privește numărul turiștilor, în anul 2019 Germania a înregistrat 89,9 milioane de înnoptări din partea turiștilor străini, creșterea procentuală față de anul anterior fiind de 2,6%. În continuare, trendul turiștilor români care vizitează Germania a avut un ritm ascendent, astfel că în anul 2019 s-au înregistrat peste 1,5 milioane de înnoptări, cu o creștere procentuală față de 2018 de 1,3%. Comparativ cu anul 2010, numărul de înnoptări ale turiștilor români a crescut cu 185,4%.

Bavaria s-a numărat printre destinațiile preferate ale românilor în 2019, astfel peste 26% dintre aceștia și-au petrecut anul trecut vacanța în această țară. Peste 16% dintre înnoptările înregistrate în perioada ianuarie-decembrie 2019 au fost în Baden-Württemberg.

”Deși în primele 2 luni ale anului 2020, vizitele turiștilor români erau într-un trend crescător de 3,5% față de 2019, începând cu luna martie numărul înnoptărilor a scăzut cu 33,1%, înregistrându-se un total de 219.287 înnoptări, în perioada ianuarie – iulie 2020”, mai arată organizația.

Germania este percepută ca o destinație sigură în contextul COVID-19. Astfel, România se află printre piețele cu cea mai rapidă revenire în ceea ce privește vacanțele în Germania. Printre activitățile cele mai apreciate de români ca fiind cu risc scăzut de îmbolnăvire sunt călătoriile cu mașina, vacanțele în natură și călătorii individuale, fiind urmate de călătoriile culturale, călătoriile în orașe și circuitele turistice, spun reprezentanții Organizației pentru Turism a Germaniei.

„În opinia mea, turismul joacă un rol cheie în conturarea imaginii și reputației unei țări, iar atât Germania, cât și România, au o mulțime de oferit celor care aleg să le viziteze. Printre principalele atuuri ale acestor două destinații se află natura și multiplele oportunități de petrecere a timpului în aer liber, aspect care se pliază foarte bine pe noile tendințe în turism în contextul pandemiei. Traversăm într-adevar o perioadă dificilă pentru turism, dar este foarte important modul în care ne raportăm la întreaga situație: cu atitudinea corespunzătoare, putem ieși învingători la final, iar această criză poate fi de fapt o reală oportunitate pentru noi", a declarat ambasadatorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt.

În perioada aceasta, Organizația Germană pentru Turism își concentrează activitățile sale internaționale de marketing pe informații legate de turismul în natură. În Germania se află 104 parcuri naturale, 16 parcuri naționale și 16 rezervații biosferice ce aparțin patrimoniului UNESCO. În patrimoniul mondial natural sunt incluse trei arii din Germania protejate UNESCO, și anume: rezervația de fosile Messel, pădurile seculare de fag și Marea Wadden.

Germania poate fi destinația potrivită pentru cei care iubesc activitățile în natură,  existând trasee de drumeții marcate pe o distanță de 200.000 km de-a lungul țării, 70.000 km trasee pentru bicicliști. Dintre acestea, peste 100 sunt trasee tematice și se regăsesc în13 regiuni viticole cu peste 80.000 de producători.

„Germania a fost printre primele destinații care au ales să continue să comunice în primele săptămâni de lockdown și să rămână aproape de turiștii săi. În pofida carantinei, s-a pus accent pe descoperirea Germaniei în mod virtual, prin crearea campaniei #DiscoverGermanyFromHome care a promovat conținut inspirațional, empatic și informativ pe platformele de social media. A fost urmată de #GermanyAwaitsYou, dedicată momentului în care s-au reluat călătoriile, care de curând s-a transformat în #WanderlustGermany, un îndemn la a explora locurile mai puțin turistice, în a cunoaște natura Germaniei și orice zonă mai puțin aglomerată“, a declarat Cristian Sallai, Director Regional al Organizației Germane pentru Turism.

În Germania sunt 1.500 de unități de cazare specializate și clasificate ca „Qualitätsgastgeber Wanderbares Deutschland“ - „Gazde de calitate pentru drumeții în Germania“ și 5.800 de unități bed&bike. În 2018, s-au înregistrat circa 4,6 milioane înnoptări ale străinilor în unități de camping de cea mai înaltă calitate.

Organizația Germană pentru Turism (DZT) este „asociația turistică“ națională a Germaniei, constituită ca parteneriat public privat  cu sediul central în Frankfurt pe Main.  Reprezintă destinația turistică Germania din însărcinarea/în numele Ministerului Federal pentru Economie și Tehnologie (BMWi), fiind promovată/susținută de către acest minister în baza unei decizii a Camerei Deputaților din RFG. DZT are 30 de reprezentanțe în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
turisti