Wizz Tours: Italia a fost anul trecut destinația preferată de city-break a românilor, dar și de vacanță

Wizz Tours: Italia a fost anul trecut destinația preferată de city-break a românilor, dar și de vacanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2017

Italia a fost anul trecut, în mod special, favorita românilor ca destinație de vacanță, astfel că din totalul rezervărilor realizate prin Wizz Tours, Italia a reprezentat anul trecut 40%, iar jumătate dintre turiști au ales Roma, în timp ce spre Veneția s-au orientat 7%, iar spre Milano au mers 4,3% dintre rezervări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De altfel, cele trei orașe din Peninsula Italică sunt cele mai apreciate de către români când vorbim despre călătorii în această zonă a Europei, arată agenția de turism Wizz Tours, din grupul operatorului aerian ungar low-cost Wizz Air, scrie News.ro.

“Italia este fără îndoială țara preferată a românilor, indiferent de perioadă, iar Roma orașul favorit. De altfel, fiecare a cincea rezervare Wizz Tours a fost făcută pentru capitala Italiei. Oferta noastră pentru Peninsulă este una variată, ce include 14 destinații și aproximativ 6.000 de locuri de cazare de la hoteluri de cinci stele și până la apartamente pentru buget redus”, spune directorul general Wizz Tours, Istvan Csanalosi.

Cât privește perioada preferată de români pentru a călători în străinătate, indiferent de destinație, aceasta este din august și până în noiembrie.

Proiect pentru reducerea taxelor pe forța de muncă. Contribuții scăzute pentru angajat și angajator CITEȘTE ȘI Proiect pentru reducerea taxelor pe forța de muncă. Contribuții scăzute pentru angajat și angajator

”Dacă vorbim de durata vacanței, media este de 3,4 de nopți pentru toate rezervările din Peninsulă. Doar în regiunile precum Sicilia, Sardinia și Bari, unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, rezervările au depășit această medie deoarece turiștii au preferat să își petreacă aici toată vacanța de vară”, arată compania.

Românii obișnuiesc să își rezerve excursiile de tip city-break cu 46 de zile înainte de data plecării, iar Roma intra în acest interval.

”Procurarea de bilete în avans pentru vizite la muzee sau pentru diverse alte evenimente culturale nu este încă un serviciu popular printre turiștii români”, spun reprezentanții Wizz Tours.

Pentru sejururile de vacanță de vară, Wizz Tours a introdus recent în portofoliu destinația Lamezia Terme, în Italia, cu pachete ce încep de la 700 de lei per persoană, pentru șapte nopți de cazare, în septembrie.

Wizz Tours a anunțat în ianuarie că a înregistrat anul trecut un număr al pasagerilor în întreaga rețea de 71.000, cu 66% mai mult decât în 2015, iar Italia a rămas în topul preferințelor românilor.

Wizz Tours oferă turiștilor peste 30.000 de locuri de cazare, de la apartamente pentru bugete mai reduse până la hoteluri de lux de 5 stele, și peste 150 de destinații.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz tours
city-break