Undă verde - Compania daneză Shape Robotics, care a preluat StoryKids pentru a aborda cu oferte școlile, cumpără din nou în România

Undă verde - Compania daneză Shape Robotics, care a preluat StoryKids pentru a aborda cu oferte școlile, cumpără din nou în România

André Reinhard Fehrn, noul CEO al companiei, și Moises Pacheco, CTO

scris 12 sep 2022

Compania daneză Shape Robotics, care a dezvoltat robotul Fable și a cumpărat integral, în vara anului trecut, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro, firma românească StoryKids, partener tehnologic al conceptului de învățare SmartLab, dezvoltat de Inaco, a semnat acordul final pentru o nouă achiziție pe piața locală prin preluarea întregului pachet de acțiuni al companiei românești de tehnologie Video Technic Systems (VTS) pentru 1,25 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția a fost anunțată luna trecută de Profit.ro și finalizată acum.

Achiziția îi va permite Shape Robotics să își ridice capacitatea de a furniza soluții EdTech la cheie în Europa Centrală și de Est.

CONFIRMARE evoMAG atrage o investiție de 2 milioane de euro și cedează o participație minoritară CITEȘTE ȘI CONFIRMARE evoMAG atrage o investiție de 2 milioane de euro și cedează o participație minoritară

Acordul de achiziție era în așteptarea aprobării autorităților antitrust din ambele țări, fiind estimat să fie semnat înainte de 9 septembrie, conform datelor prezentate anterior de Profit.ro.

Acum, tranzacția crește așteptările pentru veniturile din acest an cu mult peste 10%, de la intervalul de 75-85 milioane coroane daneze (9,9 milioane euro - 11,1 milioane euro) la 81-93 milioane coroane.

Din martie acest an, noul CEO al companiei este André Reinhard Fehrn.

VTS, lansată pe piață, în București, în 2014, a avut anul trecut afaceri de 17,7 milioane lei și un profit de 714.632 lei, cu 12 angajați.

Undă verde - Compania daneză Shape Robotics, care a preluat StoryKids pentru a aborda cu oferte școlile, cumpără din nou în România

Compania, controlată până la acest moment de Sebastian Voican (60%) și Mihai Stoienescu (40%), implementează soluții integrate, de la automatizarea casei până la nivel enterprise, fiind un integrator pentru sisteme audio-vizuale și de securitate.

În februarie, Profit.ro a anunțat că Shape Robotics, cumpărătorul de acum al VTS, a primit o comandă substanțială,  pentru cel puțin 100 de laboratoare de roboți în România, cu o valoare de facturare de 8 milioane euro.

Scopul general al proiectului este de a implementa un minimum de 1.175 de SmartLab-uri în România în decurs de 2-3 ani.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

În august 2021, Profit.ro a anunțat că Shape Robotics, aflată într-o campanie de extindere a canalelor de vânzări internaționale, a cumpărat integral firma românească StoryKids.

Shape Robotics a colaborat cu StoryKids din 2019, când firma locală a devenit revânzător de produse Shape Robotics în România, relevă date analizate de Profit.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

StoryKids lucrează cu produsele SmartLabs (o soluție la cheie pentru modernizarea tehnologică a școlilor) și SchoolFlix (o platformă de învățare online), în care Fable Robots de la Shape Robotics este parte centrală a conceptului.

Firma românească era controlată de Elena Pasat, cu 100% din participație. 

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Calculul aflat la baza tranzacției este că piața românească a învățământului cuprinde peste 17.000 de școli publice, cu aproape 3 milioane de copii, și peste 800 de școli private, fiind astfel o piață în plină expansiune pentru produsele EdTech, cu puțini furnizori naționali de astfel de produse. O finanțare importantă pentru astfel de proiecte va fi asigurată de UE și prin PNRR.

Anterior, Andreea Paul, președinte IANCO, a anunțat, la PROFIT NEWS TV, că Inițiativa pentru Competitivitate, INACO, vrea să depășească 100 de Smart Lab (laboratoare digitale inteligente) până la finalul primului semestru din 2021 și are planuri de internaționalizare a proiectului în țări din Orientul Mijlociu.

Shape Robotics are un venit țintă de peste 7 milioane euro în 2023.

Compania daneză a dezvoltat Fable, un robot modular unic. De la lansarea Fable, în 2017, peste 7.000 de roboți au fost vânduți și expediați către școli din întreaga lume.

Undă verde - Compania daneză Shape Robotics, care a preluat StoryKids pentru a aborda cu oferte școlile, cumpără din nou în România

În 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus, Shape Robotics a lansat un nou sistem de robotică, numit Fable Connect. Sistemul permite școlilor să dialogheze cu elevii folosind robotul ca dispozitiv de comunicare.

Peste 130 de roboți Fable Connect sunt acum folosiți în școli și spitale. Se așteaptă ca piața Fable Connect să crească și să devină un produs important pentru companie în anii următori.

viewscnt
Afla mai multe despre
shape robotics
storykids