Grecia introduce bonusuri pentru cei care "toarnă" evaziunea fiscală

Grecia introduce bonusuri pentru cei care "toarnă" evaziunea fiscală
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2023

Un bonus de până la 3.000 de euro este promis plătitorilor de taxe din Grecia care identifică evazioniști, scanând chitanțele prin aplicația "appodixi" (care permite cetățenilor să verifice autenticitatea și conținutul chitanțelor de la casele de marcat) și descoperă că acestea fie nu sunt autentice, fie nu au fost transmise Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), informează publicația elenă Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acest bonus va fi inclus la proiectul de lege menit să reducă evaziunea fiscală.

EXCLUSIV Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig

Conform datelor AADE, peste 235.000 de cetățeni au descărcat deja aplicația iar numărul acestora ar urma să crească după anunțarea acordării "bonusului". Din ziua în care a fost activată aplicația, au fost transmise 135.000 de plângeri, din care 75.000 anonime și 60.000 cu numele trimițătorului, scrie Agerpres.

În plus, Ministerul Economiei și AADE au prezentat luni o altă platformă "pentru plângerile cetățenilor", disponibilă pe portalul digital myAADE (myaade.gov.gr) prin care părțile interesate pot transmite automat plângerile și informațiile lor, cu precizarea numelui sau în mod anonim, pe diverse teme: corupție, evaziune fiscală și încălcări ale dispozițiilor vamale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
evaziunea fiscală