Actorul Jim Carrey și scriitoarea Margaret Atwood, interziși în Rusia

Actorul Jim Carrey și scriitoarea Margaret Atwood, interziși în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2022

Rusia a anunțat că interzice intrarea pe teritoriul său a încă 100 de cetățeni canadieni, printre care actorul americano-canadian Jim Carrey și scriitoarea Margaret Atwood, ca răspuns la sancțiunile impuse de Canada Moscovei în luna octombrie, care au vizat jurnaliști și actori ruși, relatează „The Guardian”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul rus de Externe a anunțat într-un comunicat că a adăugat mai mulți canadieni pe ”lista sa neagră”, care conține sute de oficiali occidentali, oameni de afaceri renumiți și persoane care activează în ”structuri media și financiare care sunt direct implicate în formarea unui curent anti-rus agresiv”, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Creșterea economică a încetinit în trimestrul al treilea. Statistica surprinde cu noi revizuiri majore ale datelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Creșterea economică a încetinit în trimestrul al treilea. Statistica surprinde cu noi revizuiri majore ale datelor

”Ca răspuns la practica continuă a prim-ministrului Justin Trudeau de a impune sancțiuni împotriva conducerii ruse, politicienilor și parlamentarilor, reprezentanților din lumea afacerilor, experților și jurnaliștilor, personalităților culturale, precum și oricărei persoane pe care autoritățile ”rusofobe” canadiene o consideră inacceptabilă, intrarea în Rusia este interzisă pentru 100 de cetățeni ai Canadei pe bază de reciprocitate”, se arată în comunicatul citat.

Moscova i-a interzis în luna martie intrarea pe teritoriul Rusiei premierului canadian Justin Trudeau.

Pe listă mai figurează Danielle Smith, premierul provinciei Alberta, jurnaliști de la postul public CBC și câțiva membri ai Fundației Canada-Ucraina.

Anunțul vine după ce Canada a anunțat o nouă rundă de sancțiuni împotriva unor ofițeri de poliție, anchetatori, procurori și judecători ruși.

viewscnt
Afla mai multe despre
jim carrey
margaret atwood
rusia