Austria nu intenționează să adere la NATO

Austria nu intenționează să adere la NATO
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2022

În contextul anunțului recent al candidaturilor Finlandei și Suediei la NATO, ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, a declarat că țara sa nu are nicio intenție de a adera la alianța nord-atlantică, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Avem o situație geografică complet diferită. Avem și o istorie diferită și cred că trebuie pur și simplu să se țină seama de asta", a explicat el presei cu ocazia unei reuniuni a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană, la Bruxelles, scrie Agerpres.

FOTO Rusia schimbă Coca Cola, Fanta și Sprite cu...CoolCola, Fancy și Street. Reacția cumpărătorilor CITEȘTE ȘI FOTO Rusia schimbă Coca Cola, Fanta și Sprite cu...CoolCola, Fancy și Street. Reacția cumpărătorilor

Schallenberg a adăugat că asta nu înseamnă că Austria este neutră politic: "Nu există neutralitate într-un război de agresiune", a spus ministrul, referindu-se la invazia rusă în Ucraina. "Am adoptat o poziție foarte clară, susținem toate sancțiunile și face tot ce putem în privința sprijinului".

Întrebat dacă securitatea Austriei poate fi garantată în afara NATO, reprezentantul guvernului de la Viena a afirmat că țara sa intenționează să crească investițiile în securitate.

Șeful diplomației austriece a apreciat că este important să ne dăm seama că "lumea nu este atât de prietenoasă cât ne-am dori" și există state care sunt gata să facă uz de forța militară pentru a-și susține interesele.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
austria