Austria - și morții primesc ajutoare pentru creșterea costului vieții

Austria - și morții primesc ajutoare pentru creșterea costului vieții
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2022

Mii de persoane decedate din Austria primesc în continuare un important ajutor financiar care este destinat să contracareze creșterea costului vieții, ca urmare a tranziției ecologice și războiului din Ucraina, a recunoscut Guvernul de la Viena, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un bonus de 500 de euro pentru o persoană adultă și 250 de euro pentru un copil este acordat, începând din luna septembrie, "tuturor celor care pot dovedi că au o reședință principală în Austria" timp de cel puțin șase luni în anul 2022, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Martina Stemmer. În consecință, prima este vărsată și tuturor persoanelor decedate care figurează încă în registrul fiscal și "din punct de vedere legal, este imposibil de recuperat", a precizat purtătorul de cuvânt, arată Agerpres.

Suma revine moștenitorilor defunctului, iar unii au dezvăluit acest lucru în presă, surprinși că nu pot să returneze acești bani publici, care în opinia lor nu li se cuvin.

Americanii propun Poloniei o ofertă pentru construirea a șase reactoare nucleare. Varșovia are de ales între SUA, Franța și Coreea de Sud CITEȘTE ȘI Americanii propun Poloniei o ofertă pentru construirea a șase reactoare nucleare. Varșovia are de ales între SUA, Franța și Coreea de Sud

Această situație bizară a dat naștere unei dezbateri vehemente în Austria, o țară prosperă din Europa Centrală care în prezent a introdus reforme fiscale ambițioase pentru a lupta împotriva încălzirii climei.

Adoptată în luna februarie la insistențele ecologiștilor, care guvernează împreună cu conservatorii, legea privind "bonusul pentru climă" urmează să compenseze pentru supracosturile asociate cu introducerea unei taxe pentru companiile poluante. Acestea urmează să plătească 30 de euro pentru fiecare tonă de emisii de CO2, ceea ce generează venituri care sunt redistribuite către locuitorii Austriei via această primă anuală.

De la lansarea sa, prima a fost dublată pentru a compensa și efectele inflației, care a accelerat după invadarea Ucrainei de către Rusia și sancțiunile decise ulterior de țările occidentale.

Rușii sunt asigurați de guvernanți că vor avea acces la noul iPhone chiar dacă Apple a plecat CITEȘTE ȘI Rușii sunt asigurați de guvernanți că vor avea acces la noul iPhone chiar dacă Apple a plecat

În replică, opoziția liberală a cerut o reformare a măsurii, denunțând o "risipă a banilor contribuabililor, care aterizează nu numai în buzunarele persoanelor cu venituri mari dar și în cele ale morților". La rândul său, extrema dreaptă dar și o parte dintre conservatori au denunțat faptul că acest bonus este acordat și solicitanților de azil, al căror număr crește în fiecare lună.

Coaliția care este la putere în Austria din luna ianuarie 2020, formată din ecologiști și conservatori, este în mod frecvent supusă unor tensiuni din cauza voinței ecologiștilor de a continua tranziția energetică, în pofida contextului economic dificil. De exemplu, ca urmare a presiunilor ecologiștilor, Austria a renunțat la finele anului trecut să își mai extindă rețeaua de autostrăzi și în schimb va investi sume mari în transportul feroviar în dorința de a ajunge la neutralitate climatică încă din 2040. 

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
bani