Rușii se înghesuie în Belarus pentru un turism de cumpărături după ce mărcile occidentale au părăsit Rusia

Rușii se înghesuie în Belarus pentru un turism de cumpărături după ce mărcile occidentale au părăsit Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2022

Un număr tot mai mare de ruși aleg Belarusul vecin pentru următoarea lor vacanță, în încercarea de a avea acces la bunuri și servicii financiare occidentale care nu mai sunt disponibile în țara lor din cauza sancțiunilor impuse Moscovei din cauza invaziei din Ucraina, relatează The Moscow Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Spre deosebire de Rusia, majoritatea comercianților cu amănuntul străini și a principalelor companii de plăți își păstrează prezența în Belarusul ex-sovietic, care este adesea supranumit „ultima dictatură din Europa”, arată G4Media.ro.

Guvernul austriac plafonează prețul energiei electrice pentru gospodării CITEȘTE ȘI Guvernul austriac plafonează prețul energiei electrice pentru gospodării

„Mărci precum H&M, Bershka și Pull & Bear au părăsit Rusia, dar noi [cei care călătorim în Belarus] ne putem îmbrăca în ele din cap până în picioare”, a declarat Yelena Shitikova, director la agenția de turism Family Travel din regiunea Arkhangelsk, care oferă excursii în Belarus.

„Totul acolo funcționează, nu există sancțiuni”, a adăugat ea.

Cu mai multe zboruri și trenuri zilnice între Moscova și Minsk, Belarus a devenit o destinație din ce în ce mai populară pentru rușii care doresc să cumpere bunuri occidentale sau să deschidă un cont bancar care să emită carduri de debit Visa sau MasterCard, care nu mai sunt disponibile în Rusia.

Condusă de un aliat apropiat al Kremlinului, Alexander Lukașenko, Belarus a fost folosită ca zonă de pregătire pentru trupele rusești și lansatoare de rachete în timpul invaziei din Ucraina. Dar – în ciuda îngrijorărilor exprimate de Kiev – Lukașenko a negat că armata belarusă a trecut pe teritoriul ucrainean, permițând astfel Minskului să evite cele mai severe sancțiuni occidentale. –

A existat o creștere de peste 60% a rezervărilor de excursii în Belarus, a declarat luna trecută Anna Ovsyanikina, care se ocupă de rezervările pentru Belarus pentru agenția de turism Delfin, citată de Asociația operatorilor de turism din Rusia.

Agenția de turism FUN&SUN a lansat la sfârșitul lunii august tururi de cumpărături de patru zile în capitala belarusă Minsk, la prețuri începând de la 16.750 de ruble (279 de dolari) de persoană.

„Turiștii au început să meargă mai des în Belarus și am observat, de asemenea, că, printre altele, merg la cumpărături, așa că am decis să oferim acest produs”, a declarat un purtător de cuvânt al FUN&SUN pentru The Moscow Times.

„Cererea a fost foarte mare pentru prima excursie, dar și pentru cele ulterioare”.

Agentul de turism Shitikova a declarat că s-a îndrăgostit de Belarus după ce a vizitat această țară la începutul acestui an.

La întoarcerea în Rusia, ea a observat o cerere „neașteptat de mare” pentru călătorii în această țară și a decis să ofere excursii speciale clienților agenției sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
belarus
haine