Austria va testa ''virajul la dreapta'' chiar și atunci când semaforul arată culoarea roșie

Austria va testa ''virajul la dreapta'' chiar și atunci când semaforul arată culoarea roșie
scris 30 ian 2019

Austria va permite conducătorilor auto, într-o etapă de testare, să vireze la dreapta la semafor, chiar și atunci când acesta arată culoare roșie, în cadrul unei măsuri destinate fluidizării circulației rutiere, potrivit Guvernului, dar care, potrivit opoziției, riscă să pericliteze siguranța pietonilor, informează AFP.

Adoptată miercuri de Parlament, noua reglementare prevede că șoferii pot să execute un viraj la dreapta chiar dacă semaforul arată culoarea roșie, în intersecțiile echipate cu o semnalizare ad-hoc, scrie Agerpres.

Bosnia-Herțegovina îi taxează pe cei care emigrează CITEȘTE ȘI Bosnia-Herțegovina îi taxează pe cei care emigrează

Generalizat în America de Nord, virajul la dreapta când semaforul arată roșu rămâne o manevră rar întâlnită în UE, cu excepția unor țări din Europa Centrală. Permis în fosta RDG (Republica Democrată Germană), s-a răspândit apoi și în Occident, după reunificarea celor două Germanii.

Virajul la dreapta câștigă însă teren în mai multe țări în ceea ce privește bicicletele, mai ales în Franța, unde a fost legalizat de municipalitățile unor orașe importante, precum Paris și Rennes.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
austria
viraj la dreapta