Autoritățile croate au emis un mandat de arestare pentru proprietarul Agrokor, cel mai mare retailer din Balcani

Autoritățile croate au emis un mandat de arestare pentru proprietarul Agrokor, cel mai mare retailer din Balcani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 oct 2017

Procuratura croată a emis un mandat de arestare pe numele lui Ivica Todoric, proprietarul Agrokor, cel mai mare retailer din Balcani, intrat sub tutela statului în primăvară, în urma unor probleme financiare majore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit SeeNews, Todoric este acuzat de practici ilegale care ar fi putut provoca falimentul Agrokor.

Todoric se află în afara Croației și a afirmat, pe blogul său, că se va întoarce în țară după ce va avea suficiente dovezi pentru a-și demonstra nevinovăția.

Românii și bulgarii rămân cei mai expuși din UE la riscul de sărăcie și excludere socială. În România, aproape 1 copil din 2 se confruntă cu acest risc CITEȘTE ȘI Românii și bulgarii rămân cei mai expuși din UE la riscul de sărăcie și excludere socială. În România, aproape 1 copil din 2 se confruntă cu acest risc

Săptămâna trecută, poliția din Croația a arestat mai multe persoane care s-au aflat la conducerea Agrokor, însă acestea au fost eliberate până la finalizarea investigațiilor.

Luna aceasta, un audit financiar la grupul croat Agrokor a scos la iveală discrepanțe majore între raportările financiare pentru 2015 și 2016 ale celor mai importante companii din grup și datele reale. Printre neregulile descoperite se numără active și stocuri supraevaluate, dar și costuri omise.

Din aprilie, grupul a trecut sub controlul statului, printr-o lege specială, iar guvernul croat l-a numit pe expertul Ante Ramljak la conducerea companiei, acesta urmând să se ocupe de restructurarea activității pentru evitarea falimentului.

Agrokor, companie fondată în urmă cu peste 40 de ani ca o afacere de familie ce se ocupa cu plantarea și comercializarea florilor, s-a transformat într-un conglomerat cu activități în sectoarele alimentar, agricultură, IT, energie și servicii, cu afaceri anuale de aproape 6,5 miliarde euro și peste 60.000 de angajați în Croația, Slovenia, Serbia și Bosnia și Herțegovina, cifre care plasează grupul în fruntea clasamentului retailerilor din Balcani.

viewscnt
Afla mai multe despre
procurori
mandat arestare
agrokor
ivica todoric
retailer
croatia